Οι γείτονες του Μάντσεστερ αγκαζέ στην κορυφή. Η Σίτι σκόρπισε την αγνώριστη Λίβερπουλ (5-0), η Γιουνάιτεντ δεν νίκησε την Στόουκ (2-2). Νίκες για Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Προηγήθηκε με τον Αγκουέρο στο 24′, όμως η φάση που άλλαξε το μάτς ήρθε στο 37′. Ο Μανέ αποβλήθηκε για επικίνδυνη προβολή στο πρόσωπο τερματοφύλακα Έντερσον.

Μέχρι τότε η Λίβερπουλ είχε ευκαιρίες. Έπειτα όμως κατέρρευσε αδικαιολόγητα σε άμυνα και επίθεση. Η Σίτι φυσικά έκανε πάρτι. Δυο γκολ ο Γκάμπριελ Ζεσούς (45 +6′, 53′). Τη σκυτάλη πήρε ο Σανέ με άλλα δυο (77′, 90 +1′). Στο Ρότερνταμ πάει την Τετάρτη η Σίτι για το Τσ.Λιγκ εναντίον της Φέγενορντ. Στο Λίβερπουλ έρχεται η Σεβίγια.

Χαϊλάιτ:

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε 50χλμ νότια στο Στόουκ. Εκεί τα βρήκε σκούρα διότι ο Τσούπο Μότινγκ είχε κέφια. Το καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής με πολλές ευκαιρίες.

Δύσκολες αποκρούσεις ο Ντε Χέα που δεν ήταν αρκετός για να έρθει η νίκη. Ο Ράσφορντ και ο Λουκάκου γύρισαν το ματς σε 1-2 στο 57′, αλλά ο Μότινγκ έβαλε και δεύτερο για το τελικό 2-2 στο 63′. Πρώτη απώλεια βαθμών για το Μουρίνιο φέτος που υποδέχεται την Βασιλεία την Τρίτη.

Χαϊλάιτ:

 

Όλες ομάδες του Λονδίνου διέπρεψαν αυτην την αγωνιστική. Η Τσέλσι πέρασε απο το Λέστερ με 1-2 με Μοράτα και Καντέ. Επιβλητική η Τότεναμ 0-3 στην έδρα της Έβερτον με Κέιν και Έρικσεν.

Η Άρσεναλ επίσης 3-0 τη Μπορνμουθ με Γουέλμπεκ και Λακαζέτ. Ακόμα και η Γουότφορντ έβγαλε διπλό στο Σαυθάμπτον. Και η Μπάρνλει 1-0 την Κρ.Πάλας. Η Νιούκασλ 0-1 στην Ουαλία τη Σουόνσι

 

Βαθμολογία:

1. ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ. 10
2. ΜΑΝ. ΣΙΤΙ 10
3. ΤΣΕΛΣΙ 9
4. ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ 8
5. ΤΟΤΕΝΑΜ 7
6. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 7