Το έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε η Κατερίνα Μαυρογεώργη με τον τίτλο: «Οι Λουόμενες» έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και μάλιστα, πριν λίγες μέρες, αποφασίστηκε ότι οι παραστάσεις θα πάρουν για μια ακόμη φορά παράταση.  

Στο Tempus Verum τρεις ηθοποιοί: η Κατερίνα Λάττα, η Νικολίτσα Ντρίζη και η Μαρία Πετεβή ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και εντυπωσιάζουν κοινό και κριτικούς.  

Προσπαθώντας να βολιδοσκοπήσουμε τους λόγους που η συγκεκριμένη παράσταση έχει γίνει talk of the town μιλήσαμε με μια εκ των πρωταγωνιστριών, την Νικολίτσα Ντρίζη 

 Επιστρέφετε στο Tempus Verum με τις «Λουόμενες» πώς είναι για μια ηθοποιό να   συναντά ξανά τον ρόλο του σε νέο χώρο; 

Στην αρχή φοβίζει λίγο η αλλαγή, γιατί απαιτεί και άλλη ματιά στην παράσταση, αλλά είναι στη συνέχεια, πολύ αναζωογονητική και δημιουργική, ειδικά όταν ο καινούριος χώρος είναι αρκετά διαφορετικός, γιατί η ξυπνάει η διάθεση για “κούνημα”   της παράστασης και  για εξέλιξη.  

Πείτε μας δύο λόγια για την παράσταση.  

 Πρόκειται για μια δραματική κωμωδία, ποτισμένη με αρκετή όπερα, που είναι το ηχητικό φόντο αυτής της τυχαίας συνάντησης των τριών ηρωίδων, που μετά από αυτή τη συνάντηση, επέρχεται η εσωτερική μετακίνηση τους, τόσο τρομακτική , τόσο ανακουφιστική αλλά και εμπνευστική 

Θέλετε να μας συστήσετε την ηρωίδα σας; 

Η Λύντια είναι η οικοδέσποινα του Ασκληπιού, είναι μισή Ισλανδή, με ένα σκοτεινό παρελθόν  να την κυνηγάει ακόμα, απόμακρη αλλά και με τεράστια ανάγκη για ανθρώπινη επαφή που μπορεί να την εκφράζει λίγο παράξενα και αδέξια αλλά αυτή είναι νομίζω και η δύναμη της. 

Υπάρχει κάποια φράση του έργου που σας συγκινεί ιδιαίτερα; 

Πολλές… Θα αναφέρω τις πρώτες τρεις που μου έρχονται στο μυαλό: «Δε μπορείς να μείνεις για πάντα εδώ »«Η κατάσταση μέθης είναι συμβατή με τον κατεστραμμένο χρόνο, επομένως όταν πίνω ησυχάζω συντονίζομαι», «Κανείς δεν μου έλεγε τίποτα» .

Γιατί πιστεύετε ότι η παράσταση αγαπήθηκε από το κοινό και συνεχίζεται για έναν ακόμη τρίτο κύκλο παραστάσεων και μάλιστα πήρε παράταση μέχρι τέλος Ιανουαρίου; 

Γιατί νομίζω , πως οι ιστορίες που μοιράζονται οι ηρωίδες της παράστασης αλλά και η σχέση που δημιουργείται μεταξύ τους, έχουν πολλή δύναμη και λειτουργούν κάπως ανακουφιστικά στο κοινό. 

Επόμενα επαγγελματικά σχέδια 

Προς το παρόν, με απασχολούν οι Λουόμενες που πήραν παράταση! 

  

Οι Λουόμενες συνεχίζουν τις παραστάσεις έως και τις 19 Ιανουαρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:30.  

Στις 19 Δεκεμβρίου στις 18:30 θα γίνει στο Tempus Verum και η παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Μαυρογεώργη  με τη συμμετοχή της σκηνοθέτη και σεναριογράφου Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, του δημοσιογράφου και συγγραφέα Σπύρου Γιανναρά και της ηθοποιού Αλεξάνδρας Αϊδίνη.