Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του προκάλεσε την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ να αρθεί η ασυλία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας τόσο η δική του όσο και των κ.κ. Κουρουμπλή, Ξανθού, Πολάκη.

Είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε προανακριτική επιτροπή για να σας «ξεφτιλίσω δημοσίως» κατέληξε.

Ο κ . Κουρουμπλής ανέφερε πως πρέπει να συμφωνήσουμε σε έρευνα σε βάθος, να δούμε τι συνέβη στο Ωνάσειο που τα στέντ κόστιζαν τριπλάσια από ότι στον Ευαγγελισμό, γιατί δεν επιστράφηκαν το 4% του τζίρου στα ασφαλιστικά ταμεία από τις πολυεθνικές. Μόνο στην Ελλάδα εμφανίζονται συνεχώς ζημιογόνες ενώ τα φάρμακα που πλησίαζαν στην λήξη τους και παρέμειναν απούλητα, δεν τα άλλαζαν  ποτέ.

Κάρφωσε τον κ. Μητσοτάκη θυμίζοντας πως η κ. Ντόρα Μπακογιάννη του έλεγε υπουργοί της ΝΔ έκαναν απίθανα πράγματα το 2010 και τους αφήνουμε στο απυρόβλητο.

Τι έγινε τότε

Το καρφί ήρθε λίγο αργότερα, όταν δεν θέλησε να μιλήσει επί της ουσίας για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά ανέφερε με νόημα: «Δεν υπάρχει υπουργικό συμβούλιο που συζητήθηκε θέμα Υγείας που εγώ να ήμουν παρούσα». Λίγο αργότερα, η ίδια και οι βουλευτές της ΔΗΣΥ κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το ίδιο θέμα, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο να εξηγήσει:

* Ποιοι ήταν οι ενδιάμεσοι στους οποίους αναφέρθηκε.

* Ποιοι πλούτισαν παράνομα από την υπόθεση της υπερτιμολόγησης την τελευταία δεκαετία των φαρμάκων και των ιατρικών υλικών.

* Εάν το κράτος προτίθεται να κινήσει διαδικασίες επιστροφής του παράνομου πλούτου.

Με επιστολή που έστειλε ΤΟ 2011 στους πολιτικούς αρχηγούς ζητούσε τη συναίνεσή τους ώστε να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τα σενάρια ότι έχει στο επίκεντρο της κριτικής της κυρίως τον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Δ. Αβραμόπουλο.

Πολλά έμπειρα στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι με την κίνησή της αυτή δεν στοχεύει μόνο στους υπουργούς Υγείας των κυβερνήσεων Καραμανλή, πρωτίστως τον κ. Αβραμόπουλο και δευτερευόντως τον κ. Ν. Κακλαμάνη, αλλά στέλνει και μήνυμα στη Ρηγίλλης.

Παύλος Πολάκης: Ξέφραγο αμπέλι η Υγεία

Ταύρος σε υαλοπωλείο ο αναπληρωτής υπουργός επιτέθηκε στο σάπιο σύστημα προμήθειας φαρμάκων των παρελθόντων ετών με σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις. Να πέσει άπλετο φως από το 1997-2014 για να μάθει ο κόσμος για τη Novartis και τις σχέσεις των τότε κυβερνήσεων και την προκλητική δαπάνη δημόσιου χρήματος. Να μην ελεγχθεί αυτό;

Η μέση τιμή για επεμβάσεις στην Ε.Ε  είναι 900 ευρώ ενώ στην Ελλάδα 6.000 ευρώ. Πάρα πολλά παραδείγματα υπερκοστολόγησης που έφτασαν τα ασφαλιστικά ταμεία στο ναδίρ.

Κάρφωσε την ανάπλαση του ΟΚΑΝΑ με 10 εκατ. ευρώ επί Ανδρέα Λοβέρδου που εξαφανίστηκαν σε γυψοσανίδες, το σκάνδαλο στη Βάρη και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εμείς δεν είμαστε εξαρτημένοι και μας πολεμάτε λυσσαλέα κατέληξε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ΝΑΙ να ελεγχθούν όλα όσα ζητάτε και να συμπλεύσετε με την στάση του κ.Κουρουμπλή.

Είχαμε συνεχείς διακοπές από τον κ. Πολάκη και ο πρόεδρος της Βουλής απείλησε πως δε θα επαναληφθούν το σώου της προηγούμενης φοράς.

Αν δεν έχετε πρόβλημα να ελεγχθεί το δελτίο τιμών το 2015, ιδού η Ρόδος κ. Ξανθέ., κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.