Η νέα προεδρική λιμουζίνα του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με το γνωστό προσωνύμιο και αυτή «τέρας», «αποκαλύφθηκε» από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης  στην τελική φάση της εξέλιξής της.

Παρότι η νέα προεδρική λιμουζίνα αναμενόταν στις αρχές Ιανουαρίου του 2017 να παραδοθεί, τελικά ο Τραμπ μετακινούνταν μέχρι και σήμερα προσωρινά με το «τέρας» -Τhe Beast- του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Η προεδρική λιμουζίνα, για την ακρίβεια μια από τις πάρα πολλές πανομοιότυπες για λόγους ασφαλείας, απέκτησε αυτό το προσωνύμιο τόσο λόγω του μεγέθους της, που φτάνει τα 7 μέτρα, όσο και λόγω του βάρους της, λόγω της κορυφαίας θωράκισης.

Το νέο αυτοκίνητο, που θα βασίζεται αισθητικά στο SUV Escalade της Cadillac, θα έχει βάρος που θα ξεπερνά τους 8 τόνους. Οι προδιαγραφές ασφαλείας είναι εξωπραγματικές και περιλαμβάνουν αλεξίσφαιρα κρύσταλλα, θωρακισμένο ρεζερβουάρ, εκτοξευτές δακρυγόνων και χειροβομβίδων, συσκευές νυχτερινής οδήγησης, δορυφορικό τηλέφωνο και ασφαλή πρόσβαση στο internet.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν αποκαλύπτουν τίποτα άλλο από τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά και άλλα δεδομένα, ωστόσο είναι προφανές ότι το «τέρας» βασίζεται σε πλαίσιο φορτηγού, λόγω του τεράστιου βάρους. Επίσης, είναι το πιο προηγμένο θωρακισμένο αυτοκίνητο σε ολόκληρο τον κόσμο, με το κορυφαίο σύστημα κωδικοποίησης επικοινωνιών.

Στον εξοπλισμό του «κτήνους» περιλαμβάνονται ακόμα και ασκοί αίματος με την ομάδα αίματος του εκάστοτε προέδρου για την περίπτωση έκτακτης μετάγγισης, αλλά και ένα σύστημα τεχνητού φωτισμού του θαλάμου επιβατών, επειδή δεν περνά αρκετό φως του ήλιου μέσα από τα παχιά, αλεξίσφαιρα παράθυρα.

Στο νέο αυτοκίνητο θα υπάρχει και ανάρτηση με ρύθμιση ύψους, για να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος, όπου η προεδρική λιμουζίνα είχε ακινητοποιηθεί σε ράμπα δρόμου, λόγω του τεράστιου μεταξονίου και της μικρής απόστασης από το έδαφος.