Ένα εξαιρετικής τέχνης ανάγλυφο που θυμίζει την περίφημη στήλη της Ηγησούς από τον Κεραμεικό βρέθηκε στο οικόπεδο επί της οδού Παλαιοπαναγιάς στην Παιανία  που πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δημαρχείο Παιανίας.

Πρόκειται για ένα επιτύμβιο ναόσχημο μνημείο από ολόλευκο μάρμαρο που κοσμούσε έναν τάφο πιθανόν νεαρής γυναίκας. Η νεκρή σε φυσικό μέγεθος απεικονίζεται να κάθεται σε ολοσκάλιστο κάθισμα (δίφρο) με τα πόδια της να ξεκουράζονται σε χαμηλό υποπόδιο. Φορεί διάφανο ιωνικό χιτώνα  και ιμάτιο. Μπροστά της στέκεται η θεραπαινίδα της η οποία στηρίζει με θλίψη το κεφάλι με το χέρι της. Οι μορφές είναι σχεδόν ολόγλυφες. Η αναπαράσταση αυτή είναι γνωστή όχι μόνο από τη στήλη της Ηγησούς (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), αλλά και από τη στήλη της Μνησαρέτης από την Βελανιδέζα ( Γλυπτοθήκη του Μονάχου).

    Το εύρημα από τη σωστική αυτή ανασκαφή,  θεωρείται πως ήταν στημένο σε νεκροταφείο του αρχαίου δήμου της Παιανίας, στα ΝΔ του λόφου Κατσουλέρθι. Το μνημείο  σώζεται σε δυο τμήματα και χρονολογείται στον 4ο αι. π.Χ.  ). στην περίοδο δηλαδή πριν την απαγόρευση που επέβαλε ο Δημήτριος Φαληρέας δια νόμου (317 π.Χ.) κατασκευής πολυτελών ταφικών μνημείων. 

Η ανασκαφή βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι πιθανόν να εντοπισθούν και άλλα θραύσματά του. Το ανάγλυφο βέβαια μεταφέρθηκε ήδη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας  για να συντηρηθεί. Στο ίδιο οικόπεδο εντοπίζονται κατάλοιπα και άλλων εποχών.