Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την Novartis,άρχισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Δένδιας ζήτησε την αλλαγή της διαδικασίας με την χρήση μιας κάλπης στην Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Οπρόεδρος της Βουλής , Νίκος Βούτσης ξεκαθάρισε πως η απόφαση για καθένα ξεχωριστά πάρθηκε με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία κάποιοι που δεν θα ψηφιστούν να μην είναι επιτροπή, αφού το τεκμήριο της αθωότητας είναι πάνω από όλα.

Ο Δημήτρης Κουτσούκος από την ΔΗ.ΣΥ. διαμαρτυρήθηκε πως η κυβέρνηση έρχεται με μια fast track διαδικασία να κριθεί αναρμόδια η Βουλή και να επιστρέψει ο φάκελος στην δικαιοσύνη, με τη λάσπη να παραμένει.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος υπερασπίστηκε την επιλογή των 10 καλπών επισημαίνοντας δεν είναι ενιαίο αλλά ατομικά οι ευθύνες για κάθε εμπλεκόμενο. Ο αριθμός εξαρτάται από τους ψηφοφόρους και η διασφάλιση της μυστικότητας, δεν υπάρχει πολιτικό κίνητρο.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης αναρωτήθηκε γιατί δεν έχουμε 11 κάλπες με την πρόσθεση του ονόματος του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Η απάντηση είναι πως έχουμε συγκάλυψη. Δεν υπάρχουν κατηγορίες στην πρόταση της κυβέρνησης δεν έχουμε πρόσωπα και μια κάλπη με θετική ψήφο θα διευκόλυνε την υπόθεση.