Της Ζωής Τόλη

Είδαμε την παράσταση «Toc-Toc», του Laurent Baffie, στο θερινό θέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο Βόλο, στο πλαίσιο της περιοδείας του. Διασκευή / απόδοση κειμένου Κώστας Σπυρόπουλος και Κατερίνα Μπέη.

Ανανεωμένο καστ, σωστές ερμηνείες, ένα γεμάτο θέατρο, με τον κόσμο να χειροκροτεί χαρούμενος. Ψυχαγωγική παράσταση, με συγκίνηση, γέλιο και ανατροπές που προκαλούν ένταση και αγωνία για την πλοκή του έργου.

Πλούσια παραγωγή, εστιάζει στην ιδεοψυχαναγκαστική νεύρωση, τα τικ, τις φοβίες / μανίες, την πολλαπλή προσωπικότητα και άλλα συναφή.

Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Ναταλία Δραγούμη, Φωτεινή Ντεμίρη, Νίκος Πολυδερόπουλος, Αποστολία Ζώη και Εβελίνα Καραπάνου. Η ομάδα συντονισμένη, συντελεί στο τελικό αποτέλεσμα.

Όλοι μαζί, πολύ καλοί, αλλά η ερμηνεία του Κώστα Σπυρόπουλου που κυριολεκτικά αλωνίζει στο σανίδι, ξεχωρίζει. Αεικίνητος και κεντραρισμένος απογειώνει το ρόλο του αριθμομανούς Ομάρ Ταρίφ ή Βασίλη Δαμπάογλου.

Ιδιαίτερη υποκριτικά η παρουσία της Φωτεινής Ντεμίρη, αξιοπρεπείς οι Δημήτρης Σταρόβας, Ναταλία Δραγούμη και Νίκος Πολυδερόπουλος. Θετική έκπληξη η Αποστολία Ζώη.

Λιτά σκηνικά Γιάννης Μουρίκης, σωστά κοστούμια Νικόλ Παναγιώτου / Στεφανία Λυμπεροπούλου, κατάλληλοι φωτισμοί Δημήτρης Κουτάς. Παραγωγή Κάππα Σίγμα productions.

Ένα εύστροφο έργο με διαχρονικά μηνύματα, χιούμορ, πλούτο συναισθημάτων, καταιγισμό εικόνων, ενδιαφέροντα ηχοχρώματα και άρτια σύνδεση υποκρίσεων.

Η σκηνοθεσία του Κώστα Σπυρόπουλου τολμηρή όσο και υπερβατική σε ορισμένα σημεία, αναδεικνύει τη φιλοσοφική διάσταση του έργου. Η έκφραση, ο λόγος και η κίνηση αρμονικά συνδυασμένα. Έτσι το πρωταρχικό μήνυμα, η ΑΓΑΠΗ, κυριαρχεί ως εφαλτήρας για προσωπικές διεξόδους και ψυχολογικές ελαφρύνσεις. Η ΑΓΑΠΗ, ως το μόνο αντίδοτο στην όποια ελλειμματική ιδιοσυστασία.

«Toc Toc», ένα έργο με κοινωνικό χαρακτήρα και σατιρικές πινελιές. Ολοκληρωμένη δουλειά, βαθιά ανθρώπινη, με αυτοσαρκασμό και ανάγκη για επικοινωνία.

Μιλάμε για προσεγμένη παράσταση που επάξια παίζεται από το 2013, συνεχώς.