«Take me home», μια σπουδαία παράσταση σε εξαιρετικό κείμενο της Τάνιας Χαροκόπου και του Δημήτρη Μαλισσόβα που υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Βασισμένο στο παραμύθι / κόμικ του Μανώλη Μαμουλίδη «Παππού θα μας πεις μια ιστορία;».

Το έργο αναφέρεται στην κλοπή των μνημείων της Ακρόπολης, από τον αρχαιοκάπηλο, αλαζόνα Άγγλο Τόμας Μπρους, κόμη του Έλγιν στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα, με τις ευλογίες του τότε σουλτάνου και ενώ υπήρχε ακόμη τουρκική κατοχή στην ελλαδική επικράτεια.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού κινήματος «Athena take me home», με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής. Πρόεδρος του κινήματος είναι η Αθηνά Τρανούλη. Η ιδέα ανήκει στον Θεόδωρο Τρανούλη, μέσα από την επαφή του με τη Μελίνα Μερκούρη, το Ζιλ Ντασέν και το σκηνοθέτη Γιάννη Διαμαντόπουλο, οραματιστές της ιδέας της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Μουσική / στίχοι / μουσική διεύθυνση Ανδρέας Καρέτας, ηλεκτρική κιθάρα Αντώνης Βλάχος, τύμπανα Ηλίας Σαμαρτζής και κόντρα μπάσο – ηλεκτρικό μπάσο Λουκάς Γιαννακίτσας.

Στη σκηνογραφία συναντάμε τον Τέλη Καρανάνο, στη χορογραφία το Θοδωρή Πανά, στα κοστούμια τον οίκο Tranoulis Haute Couture και τον Βαγγέλη Τσαρούμη στα 3D Mapping. Οργάνωση παραγωγής Χρυσάνθη Γεωργαντίδου και επικοινωνία Χρύσα Ματσαγκάνη. Παραγωγή Entertain.gr.

Πρόκειται για ένα φανταστικό δρώμενο, προσεγμένο, με έμπνευση και ομορφιά.
Το συγγραφικό πόνημα των Τάνιας Χαροκόπου και Δημήτρα Μαλισσόβα, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας, αναδεικνύοντας την επαίσχυντη πράξη του αρχαιοκάπηλου Μπρους, αλλά και των συνενόχων του. Και σαφέστατα αυτή η πράξη συνιστά έγκλημα, καθώς εκλάπησαν ενδεικτικές και πολυτιμότατες αρχαιότητες, στοιχεία ενός σπουδαίου πολιτισμού, του ελληνικού, με διαχρονική αξία και ευρεία εμβέλεια.

Όλοι οι συντελεστές συνέπραξαν με αφοσίωση, πίστη και συνέπεια στο τελικό αποτέλεσμα.
Η διανομή των δεκατριών (13) ηθοποιών / τραγουδιστών επιτυχημένη.

Πρωταγωνιστεί ο Κώστας Αρζόγλου. Όλη η ομάδα με ταλέντο και υπέροχες φωνές, δούλεψαν συλλογικά, υπηρετώντας την άκρως ξεχωριστή αισθητική του ροκ μιούζικαλ. Η συμβολή της μουσικής υπόκρουσης, προέβαλε την ατμόσφαιρα, με επαναστατικό και όχι μόνο, τόνο και ύφος. Αλλά και η δεκαμελής (10) χορευτική ομάδα καταπληκτική, με προεξάρχοντα το Θοδωρή Πανά.

«Take me home», των Τάνιας Χαροκόπου και Δημήτρη Μαλισσόβα, στο Μέγαρο Αθηνών, μια σημαντική μουσικοθεατρική παράσταση με ροκ χαρακτήρα που διακρίθηκε για το δικό της στίγμα και την ιδιαίτερη ταυτότητά της.