Στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας που εγκαινιάζεται με ένα νέο θεσμό, το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας θα παρουσιάσουν οι Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού δύο παραγωγές. Μια παράσταση με δραματοποιημένες συνεντεύξεις του Αλέκου Λιδωρίκη υπό τον γενικό τίτλο «Τέσσερα πρόσωπα ζητούν δημοσιογράφο» (29 και 30 Οκτωβωρίου) και μια έκθεση με αρχιτεκτονικές μακέτες του Μιχάλη Βασιλόπουλου.

Στην παράσταση με τις δραματοποιημένες συνεντεύξεις του Αλέκου Λιδωρίκη με τέσσερις γυναικείες προσωπικότητες του 20ού  αιώνα, Κατίνα Παξινού,  Κυβέλη,  Μάρλεν Ντίτριχ και  Μέριλιν Μονρόε θα ζωντανέψουν (σε μορφή αναλογίου ) οι  ηθοποιοί:  Αννίτα Σαντοριναίου, Πατρίτσια Πεττεμερίδου, Στέλλα Φυρογένη και Νίκη Δραγούμη. 

Στο ρόλο του δημοσιογράφου Λιδωρίκη ο Ντίνος Λύρας.Τα κείμενα επιμελήθηκε η Ζωζώ Λιδωρίκη, η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της  Κίρκης Καραλή, η μουσική επιμέλεια του Πλάτωνα Ανδριτσάκη, οι βιντεο-προβολές του Νικόλα Μακρή και την ευθύνη της παραγωής έχει η  Ίλια Βασιλοπούλου. Τους ηθοποιούς συνοδεύει επί σκηνής  ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος (πιάνο).

Η έκθεση με τις αρχιτεκτονικές μακέτες του Μιχάλη Βασιλόπουλου υπό τον τίτλο   “ Όψεις Λατρείας του Κόσμου “  αποτελούν πιστά αντίγραφα υπό κλίμακα κτισμάτων θρησκευτικής λατρείας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.  Θα εκτεθούν στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου  από 30 Οκτωβρίου έως το τέλος του Φεστιβάλ  24 Νοεμβρίου.

Έτσι στο χώρο της Έκθεσης θα συνυπάρξουν  η Αγία Φωτεινή της Τρίπολης, η Ρώσικη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, το Τζαμί στο Μοναστηράκι, το Κουρσούμ Τζαμί στα Τρίκαλα, Κινέζικες Παγόδες, Ναός των Ίνκας, Κυκλαδίτικα Εξωκκλήσια, αλλά και ο Ναός του αρχαίου θεού Ήφαιστου το Θησείον  και άλλοι τόποι λατρείας, άλλων θρησκειών, θα περιβάλλουν την μία και μοναδική ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ της Κωνσταντινούπολης που για πρώτη φορά βγαίνει από το εργαστήριο του καλλιτέχνη και παρουσιάζεται στο κοινό .