Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά την απόρριψη της Ευρωλίγκας στο αίτημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για αναστολή του 12μηνου αποκλεισμού του από τα γήπεδα!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με το που έγινε γνωστή η τιμωρία που ήρθε από τη Euroleague προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις. Άσκησε έφεση στο δευτεροβάθμιο όργανο της Euroleague και παράλληλα έκανε αίτηση ανάκλησης της απόφασης μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση.

Η κοινή λογική έλεγε πως η Euroleague θα εξέταζε προσεκτικά το αίτημα του, καθώς πρόκειται για ένα πρόεδρο μια εκ’των μεγαλύτερων ομάδων στην διοργάνωση (σ.σ ειδικά μετά τις καταγγελείες για άσεμνη συμπεριφορά των οπαδών της Φενέρ), αλλά τελικά όπως αποδείχθηκε το δευτεροβάθμιο όργανο της Euroleague (σ.σ και ο Τζόρντι Μπερτομέου) δεν έκαναν δεκτή την αίτηση. Η απόφαση του Ανεξάρτητου Αθλητικού Δικαστή αλλά και η σκληρή στάση που φαίνεται ότι τηρεί η Ευρωλίγκα μπορεί σε κάποιους να δίνει την εντύπωση μιας κίνησης με δικτατορική συμπεριφορά.

Πλέον μετά την εξέλιξη η αντίδραση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ήταν άμεση. Μερικά μόλις λεπτά αφότου έγινε γνωστή η είδηση, οι “πράσινοι” τοποθετήθηκαν επίσημα για το γεγονός, επισημαίνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα που είχε προαναγγείλει ο “ισχυρός άνδρας” του “τριφυλλιού”.

Η σχετική ανακοίνωση:

“Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι ο Εφέτης της Euroleague απέρριψε το αίτημα για αναστολή της ποινής που είχε επιβληθεί στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Είναι προφανές πως δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος, πριν την αναμέτρηση της Πέμπτης (8/2) με την Μπασκόνια, με το ερώτημα που έχει θέσει ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Γι’ αυτό και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ξεκινά άμεσα τις ενέργειες ώστε ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αφού ενημερωθεί για όλες τις λεπτομέρειες, να αποφασίσει για το μέλλον της ομάδας στη διοργάνωση, μέσω δημοψηφίσματος, το οποίο θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι άμεσα εφαρμόσιμο”.

Η απειλή και η ρήτρα…

Σίγουρα σε ενδεχόμενη αποχώρηση η Ευρωλίγκα θα απωλέσει ένα σημαντικότατο brand name, από τα βαρύτερα και πιο ισχυρά της διοργάνωσης. Όμως και η Ευρωλίγκα έχει τα ”όπλα” της. Κανένα μέλος-μέτοχος της δεν μπορεί να πει «βάζω το καπελάκι μου και φεύγω» διότι όπως η διοργανώτρια αρχή ( Euroleague) εξασφαλίζει και δεσμεύεται για -τα λιγοστά είναι αλήθεια, αλλά σημαντικά σε μια ισχνή αγορά- έσοδα μιας 10ετίας, και έτσι έχει βάλει συγκεκριμένες ρήτρες που δεσμεύουν κάθε μέλος-μέτοχο της. Και δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα τα ποσά που αναφέρονται. Σύμφωνα με την ρήτρα, όποια ομάδα αποφασίσει να αποχωρήσει οφείλει να καταβάλλει 10.000.0000€ για να «σπάσει» το συμβόλαιο με την Euroleague!

Όπως και να έχει το ζήτημα που προέκυψε είναι πιο ακανθώδες και έχει περισσότερες προεκτάσεις από όσες φαίνεται με πρώτη ματιά. Δεν είναι απλό το θέμα. Ελπίδα όλων να επικρατήσει, έστω και την ύστατη στιγμή, η σύνεση… Προς το παρόν, άπαντες, περιμένουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ με τη Μπασκόνια και σε δεύτερο στάδιο την εκδίκαση της έφεσης που θα ασκήσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την πρωτόδικη απόφαση.