Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποκάλυψε πως δεν χρησιμοποιεί smartphone, είναι τεχνολογικά αναλφάβητος αφού παραμένει στη χρήση ενός απλού κινητού τηλεφώνου φινλανδικής προέλευσης

 

Η Εσθονία στήριξε την οικονομική της ανάπτυξη στην  ψηφιακή αγορά και αυτό το πνεύμα επιθυμεί να φτάσει σε κάθε άκρη της Ε.Ε., με αφορμή της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Βαλτική χώρα.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά λόγω του  Brexit και ο πρωθυπουργός της Γιούρι Ράτας ονειρεύεται την ελεύθερη μεταφορά δεδομένων στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η ατζέντα της Κομισιόν, που έχει τη στήριξη των εθνικών κυβερνήσεων, περιλαμβάνει δεσμεύσεις για τη δημιουργία μιας «ψηφιακής ενιαίας αγοράς» για την Ευρώπη και την προώθηση τεχνολογικών επενδύσεων.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε ότι αναμένει η προεδρία της Εσθονίας να καταγράψει αξιοσημείωτη πρόοδο ιδιαίτερα στα θέματα της ψηφιακής πολιτικής», δήλωσε ο Ράτας. «Η ελεύθερη μεταφορά δεδομένων είναι προϋπόθεση για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά».

«Προκειμένου να καταστεί δυνατή η ελεύθερη μεταφορά δεδομένων στην Ευρώπη, πρέπει να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια. Προς αυτό το στόχο, χρειάζεται να εστιάσουμε επίσης σε θέματα κυβερνοασφάλειας», πρόσθεσε ο Ράτας. Η Εσθονία δημιούργησε τις δικές της άμυνες στον κυβερνοχώρο φοβούμενη προβλήματα από τη γειτονική Ρωσία.