Βάνδαλοι κατέστρεψαν την πρόσοψη του μνημείου που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας που θανατώθηκαν από τους ναζί στο στρατόπεδο της Τρεμπλίνκα στην Πολωνία, και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Οι δράστες κατέστρεψαν με σφυρί την μπροστινή όψη του μνημείου. Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, επισκέφθηκε το χώρο του μνημείου νωρίς σήμερα το πρωί και είδε από κοντά τις ζημιές που υπέστη, εκφράζοντας τη λύπη και την αγανάκτησή της για το συμβάν. Επίσης είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Δαβίδ Σαλτιέλ.

Επίσης ο  Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε ότι θα προβεί  άμεσα στην πλήρη αποκατάσταση του μνημείου, ώστε να το παραδώσει και πάλι στην κοινωνία για να συνεχίσει να συμβολίζει την ενότητα μεταξύ των λαών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, αλλά και θυμίζοντας μαύρες σελίδες του παρελθόντος, που δεν πρέπει να ζήσει ποτέ ξανά η ανθρωπότητα. Τέλος, έχει προβεί στις νόμιμες ενέργειες προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Το μνημείο είχε υποστεί επίσης βανδαλισμό λίγες μέρες μετά τα εγκαίνιά του, τον Ιούνιο του 2015.