Η Camerata Junior, η νεανική ορχήστρα εγχόρδων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, γιορτάζει τα 6 πρώτα χρόνια λειτουργίας της. Έχοντας ως δάσκαλο και μαέστρο τον καταξιωμένο βιολονίστα Δημήτρη Σέμση, η Camerata Junior παρουσιάζει την καθιερωμένη ανοιξιάτικη συναυλία της, σε μια κυριακάτικη πρωινή συνάντηση για μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 14 Μαΐου στις 11:30 π.μ., στην Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής.

H συναυλία περιλαμβάνει από πασίγνωστες μελωδίες, όπως την μουσική του διάσημου σίριαλ «Game of Thrones», μέχρι έργα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση όπως η «Ελεγεία για έγχροδα» του ζακύνθιου συνθέτη Αλέκου Ξένου.
Με τακτικά μαθήματα – δοκιμές, που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Ορχήστρα έχει ήδη αναγνωριστεί από τους κριτικούς και το πάντα ενθουσιώδες κοινό της. Αριθμεί 50 περίπου νέους και νέες, ηλικίας 7–25 ετών και δραστηριοποιείται σε δύο επίπεδα, καθώς εκπαιδεύει ένα παιδικό και ένα εφηβικό τμήμα, που διδάσκονται και αναπτύσσονται ξεχωριστά.

Νέα μέλη γίνονται δεκτά μετά από ακρόαση. Η συμμετοχή στα μαθήματα είναι δωρεάν. Η Ορχήστρα εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην καθιερωμένη ετήσια συναυλία της, αλλά και σε ανοιχτές δράσεις, όπως ο εορτασμός της Ημέρας Μουσικής και σε εκδηλώσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Κάθε Χριστούγεννα παίζει στα Νοσοκομεία Παίδων για τα παιδιά που νοσηλεύονται.
Tο παιδικό και εφηβικό τμήμα της Ορχήστρας ανανεώνονται διαρκώς, μια που πολλά από τα μεγαλύτερα παιδιά αποχωρούν λόγω σπουδών και νέα έρχονται στη θέση τους. Έτσι, η κάθε χρονιά αποτελεί μια εντελώς καινούργια εμπειρία, ενώ το ρεπερτόριο επιλέγεται πάντα με πρώτο κριτήριο την παιδαγωγική του αξία.

Στη φετινή συναυλία, το παιδικό τμήμα της … φετινής Ορχήστρας θα ερμηνεύσει το Εμβατήριο τoυ Χαίντελ, τη Σερενάτα για έγχορδα του σύγχρονου Αμερικανού συνθέτη Nόρμαν Λέιντεν, τη μουσική του Game of Thrones και το παραδοσιακό σκωτσέζικο τραγούδι Τhe Skye Boat Song.
Από το εφηβικό τμήμα θα ακούσουμε τη Σoυίτα σε παλιό στιλ «από τον καιρό του Holberg» του Γκρηγκ (1843-1907), έργο που ο Νορβηγός συνθέτης αφιέρωσε στο μεγάλο φιλόσοφο του Διαφωτισμού και συμπατριώτη του, βαρόνο Λούντβιχ του Χόλμπεργκ, την Ελεγεία για έγχορδα του Αλέκου Ξένου (1912-1995), που παρουσιάζεται σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, και τη μουσική παρωδία MINIMAX «Ρεπερτόριο για στρατιωτική μουσική» του Χίντεμιτ (1895-1963), σε πρώτη ελληνική εκτέλεση.

INFO

Τιμές εισιτηρίων: Α’ ζώνη 15 € – Β’ ζώνη 10 €

Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 24 Απριλίου
Πληροφορίες και ηλεκτρινική αγορά εισιτηρίων:
www.megaron.gr – Τ. 210 72.82.333

Μέγας Δωρητής της Ορχήστρας για το 2017:
Ισπανικό Ίδρυμα “MUNDO EN ARMONIA”