Παραμονές εκλογών τρέχουν και δε φθάνουν εκεί στο Υπουργείο Πολιτισμού να προλάβουν να οργανώσουν όλα όσα μπορούν να προσφέρουν κάποια δημοσιότητα. Εκτός από την Ημερίδα για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, το ΥΠΠΟΑ έδωσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση  το Σχέδιο Νόμου για την «Ιδρυση και οργάνωση του Κέντρου Σύγχρονης Δημιουργίας στο Ακροπόλ». Ετσι, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις διατάξεις του νομοθετήματος, μέχρι την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00 (https://www.opengov.gr/cultureathl/?p=7322)

Ιδρύεται ένα νομικό πρόσωπο νεανικής πολιτισμικής δραστηριότητας στο αποκατασταθέν ιστορικό ξενοδοχείο ΑΚΡΟΠΟΛ, με τον τίτλο ACROPOLE CREATIVE HUB. Στόχος του η οργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων, παραστάσεων, μουσικής, βιβλίου και κάθε μορφής σύγχρονης τέχνης και δημιουργικότητας, ώστε να καταστεί προσβάσιμη στο νεανικό κοινό η αξιοποίηση δομών ανοιχτών σε ανεξάρτητες δημιουργικές και καλλιτεχνικές δυνάμεις.

Το ACROPOLE CREATIVE HUB θα στηρίζει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες σε όλες τις φάσεις τους, με ανοιχτές πρόβες, σεμινάρια, συμμετοχικές συναντήσεις, εκθέσεις, συνέδρια και φεστιβάλ, με την παροχή κατάλληλου χώρου και υποστήριξης, ώστε να καταστεί εφικτό για τις μη συμβατικές πολιτισμικές και καλλιτεχνικές εκφράσεις και πρακτικές να προκαλέσουν και να καινοτομήσουν.