Του Δημήτρη Φίτσιου*

Τις τελευταίες μέρες κυριαρχεί στα social media, είτε σε μορφή στάμπας στις εικόνες προφίλ του Facebook, είτε σε tweets, είτε ακόμη και σε άρθρα από ανθρώπους ετερόκλητων πολιτικών πεποιθήσεων, το μότο «Όχι, δεν είναι αθώοι», με σαφή αναφορά στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όποιος δεν ξύπνησε μόλις από πολυετές κώμα, φυσικά γνωρίζει ότι αυτό γίνεται με αφορμή την αναμονή για την ετυμηγορία της δικαιοσύνης για το αν η εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» είναι εγκληματική οργάνωση και με τη βούλα, είτε είναι συμμορία, είτε ίσως είναι μορφωτικός εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος.

Και τώρα που καλύψαμε και τα κενά του αναγνώστη μας που μόλις ξύπνησε από το πολυετές κώμα – καλώς μας ήρθες φίλε, επειδή θα χρειαστεί να επανέλθεις γρήγορα στην αγορά εργασίας, σου προτείνω κάτι καταπληκτικά επαγγελματικά σεμινάρια με τίτλο «Σκόιλ Ελικίκου»- ας μπούμε επιτέλους στο ζουμί αυτού του άρθρου. Δεν πρόκειται να επιχειρηματολογήσω για το αν είναι ένοχοι και γιατί είναι ένοχοι.

Πρώτον, γιατί για μένα πρόκειται για κάτι τόσο πασιφανές που θα προτιμούσα να συμμετάσχω σε debate με τον πρόεδρο της Flat Earth Society. Δεύτερον, γιατί το έχουν κάνει τόσοι πολλοί και τόσο καλά πριν από μένα, με μπροστάρισσα την ίδια τη μητέρα του δολοφονηθέντα Παύλου, που δε θα είχε το παραμικρό νόημα.

Αυτό όμως που αδιαμφισβήτητα έχει νόημα, είναι να μην αφήσουμε η σκόνη που θα αφήσει η τιμωρία των φασιστών της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» να καλύψει τα ίχνη αυτών που τόσο μεθοδικά και τόσο ύπουλα την κατέστησαν τόσο δυνατή και τόσο ασύδοτη.

Γιατί μη μου πείτε ότι ξεχάσατε τους «αγανακτισμένους πολίτες» που έβγαιναν στα τηλε-παράθυρα και μαίνονταν ενάντια στους κακούς αλλοδαπούς, στους κακούς διαδηλωτές, στους κακούς μη-νοικοκυραίους (τι ωραία λέξη κι αυτή, άλλος ένας τίτλος τιμής που ξέβρασε το κύμα του βρώμικου παρελθόντος);!

Τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για καμουφλαρισμένα μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»… Ή μήπως ξεχάσατε τα ρεπορτάζ στα ίδια κανάλια για τους λεβέντες που περνούσαν τις γιαγιάδες στο απέναντι πεζοδρόμιο και τις φυλούσαν για να βγάλουν λεφτά από το ΑΤΜ;! Ω, τι έκπληξη! Οι λεβέντες αυτοί ήταν τελικά άσβερκοι μαχαιροβγάλτες της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»…

Μη μου πείτε ότι ξεχάσατε το ασταμάτητο lifestyle ρεπορτάζ για το ζεν πρεμιέ της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», για τις βουτιές του στις παραλίες με αιθέριες υπάρξεις – γιατί δεν είναι μόνο λεβέντης που περνάει γιαγιάδες στο απέναντι πεζοδρόμιο, είναι και μπήχτης ο ήρωας μας- έχοντας και τατουάζ γιατί είναι και τσάκαλος, δεν είναι κανένας χαρτογιακάς…Α ναι, επίσης να υποθέσω ότι διαβάσατε το αποκλειστικό ρεπορτάζ για το ότι το τατουάζ δεν είναι σβάστικα, είναι αρχαιοελληνικός μαίανδρος. Γιατί είμαστε και πατριώτες που αγαπάμε την Ελλάδα, εκτός αν πρόκειται για κανένα Δίστομο. Εκεί κάνουμε ένα διάλειμμα, κάνουμε ένα kit-kat.

Και έτσι τους βάλαμε στις ζωές μας. Ή μάλλον μας τους έβαλαν στα κεφάλια μας τα κούφια και μας πειθανάγκασαν να τους βάλουμε στις ζωές μας. Ή μάλλον εκμεταλλεύτηκαν τη συστηματικά ελλιπή καλλιέργεια του νεοέλληνα για να τους βάλουν στα κούφια μας κεφάλια και να μας πειθαναγκάσουν να τους βάλουμε στις ζωές μας. Και έτσι το χαστούκι που αποζητούσε ενδόμυχα να δώσει ο Έλληνας σε όλους αυτούς που του κλέψανε τα όνειρα έγινε χαστούκι του φασιστο-ζεν πρεμιέ στο μάγουλο της Λιάνας Κανέλλη.

Και ξέσπασε, και το φχαριστήθηκε, και ένιωσε πως τιμώρησε το σύστημα…παραχωρώντας του τη νίκη. Έλα όμως που η εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» βασίζονταν σε τόσο σαθρά θεμέλια και τόσο αρρωστημένα μυαλά που άρχισε να τους κάνει νερά. Εμπρός λοιπόν και πάλι στις επάλξεις οι αγαπημένοι –τους- τηλεοπτικοί μυαλοπώλες για να σώσουν ό,τι σώζεται.

Να τος και ο Μπάμπης να λέει το αμίμητο «έχουμε ανάγκη μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή»…Ποιοί την έχετε ανάγκη, Μπάμπη μου; Από πότε υπάρχουν σοβαροί και ασόβαροι δολοφόνοι, Μπάμπη μου; Λάμπεις, Μπάμπη μου, λάμπεις! Και η εν ψυχρώ δολοφονία της μαχητικής φωνής αντίστασης του Παύλου έγινε «επεισόδια για το ποδόσφαιρο»…

Και οι ίδιοι τηλεοπτικοί μυαλοπώλες έχουν τα μούτρα και κάνουν ρεπορτάζ για τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»…Μήπως ούτε αυτοί είναι αθώοι; Μη μου πείτε ότι το ξεχάσατε…ο φίλος που μόλις ξύπνησε από πολυετές κώμα το θυμάται…

ΥΓ: Ναι, επίτηδες έγραψα τόσες φορές εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Το ξέρω ότι η δικαιοσύνη δεν έχει βγάλει την απόφαση ακόμη. Τι σημασία έχει όμως, οι ψυχές μας την έχουν βγάλει…

* Ο Δημήτρης Φίτσιος ζει και εργάζεται στη Silicon Valley στο San Jose των ΗΠΑ. Κατάγεται από το Σισάνι Κοζάνης και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοχος διδακτορικού στη Φωτονική Τεχνολογία από το ΑΠΘ.  Λόγω της επιστημονικής του δραστηριότητας, έχει ζήσει για κάποια χρόνια και στο Παρίσι, καθώς και στο Τάμπερε της Φινλανδίας.

Πηγή: greekschannel.com