UPD

Τελικά εμφανώς… ήρεμη και νηφάλια εξήλθε από την καγκελαρία η Κριστίν Λαγκάρντ και ξεκαθάρισε πως «την παρούσα στιγμή δεν χρειάζεται κούρεμα, αλλά μείωση των επιτοκίων, μεταρρυθμίσεις». Όσοn αφορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έπεσε παγωνιά μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Μάλλον η Άνγκελα Μέρκελ κέρασε τη vegeterian φίλη της βαλεριάνα.

Η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο καίει την κυβέρνηση, αφού εκεί θα βρεθεί η χρυσή τομή για να μπει στις ράγες εφαρμογής η συμφωνία της 20ής Μαρτίου.

Οι σχέσεις των δύο Σιδηρών Κυριών είναι καλές και το Μαξίμου ευελπιστεί στο γερμανικό παράγοντα για να μαλακώσει το ΔΝΤ.

Ταυτόχρονα ο ξαφνικός έρωτας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη χώρα μας πηγάζει από τον τρόμο των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ελαφρύ προβάδισμα του Μάρτιν  Σουλτς στην κούρσα για την καγκελαρία.

Γίνεται αντιληπτό πως δεν επιθυμεί το ελληνικό αγκάθι στα χέρια της η Άνγκελα Μέρκελ και ή θα το βγάλει μέχρι το τέλος του Μαρτίου ή θα το παγώσει για μετά τον Σεπτέμβριο.

Το δεύτερο σενάριο βάζει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή τροχιά της Ελλάδας, ιδιαίτερα όσο πλησιάζουμε προς τον καυτό Ιούλιο, όπου οι υποχρεώσεις μας αγγίζουν τα 7 δισ. ευρώ. Όλες οι πλευρές κέρδισαν χρόνο προχθές για διαφορετικούς λόγους, αλλά το πολιτικό οξυγόνο του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται από τις διαθέσεις των δύο Κυριών με προξενητή τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στο δείπνο που θα λάβει χώρα αμέσως μετά.