Πυρετωδώς προετοιμάζεται για το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός, που καλείται να υψώσει το αγωνιστικό του παράστημα σε μια δύσκολη συγκυρία για την ομάδα. «ΟΧΙ», όχι μόνο λόγω της ημέρας, αλλά για να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό ζωντανό θέλουν παίκτες και ο κόσμος των ”πρασίνων”.

Ο Παναθηναϊκός, παρά την όποια κατάσταση, θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο και να προσπαθήσει να πάρει ότι μπορεί στο ματς.

Kai μπορεί να κερδίσει καθώς στην φάση που είναι τώρα είναι ένας αντίπαλός απ΄ρόβλεπτος και αυτο τον καθιστά άκρως επικίνδυνο. Αν μάλιστα κερδίσει το ντέρμπι τότε η ψυχολογία θα πάει στα ύψη και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει. Άλλωστε ο νόμος λέει ότι οι ομάδες που παίζουν την επιβίωση τους είναι πιθανόν να κάνουν την ζημιά με οποιοδήποτε αντίπαλο και αν παίζουν.

Το πώς θα κυλήσει η αναμέτρηση, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Άλλωστε οι όποιες εκτιμήσεις μπορούν να ακυρωθούν στο δευτερόλεπτο.

Ο Ολυμπιακός για να έχει ελπίδες να πάρει κάτι θετικό στην Λεωφόρο, θα πρέπει να το… κλέψει. Άλλωστε ειδικά επί ημερών Λεμονή έχει αποδειχθεί πως μόνο έτσι μπορεί να παίξει και να πάρει κάτι. Ο Ολυμπιακός θα είναι χαρούμενος και με την ισοπαλία έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Διότι με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί κοντά στην κορυφή και έχοντας το ευκολότερο πρόγραμμα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

 

Από την άλλη οι «πράσινοι» είναι απίστευτα άτυχοι διότι έχουν θέματα στην επίθεση. Είτε παίκτες που λείπουν, είτε παίκτες που είναι ανέτοιμοι. Μένει ο Μολίνς λοιπόν και οι όποιες σκέψεις του Ουζουνίδη για κάποια έκπληξη. Αν ο Παναθηναϊκός ήταν απλά νορμάλ στην επίθεση, θα είχε την ευχέρεια να «χτυπήσει» δυναμικά στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας. Το οποίο είναι αργό και κάνει λάθη. Όμως το μεγάλο του όπλο είναι ο προπονητής καθώς οι «πράσινοι» έχουν έναν προπονητή που σε επίπεδο «διαβάσματος» αγώνων τα πηγαίνει εξαιρετικά. Δεν υπάρχει κανένα μεγάλο ματς που να μην μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να επιβληθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όσο έχει τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην τεχνική του ηγεσία.

Οι «πράσινοι» είναι συσπειρωμένοι, είναι αποφασισμένοι και θέλουν την νίκη. Τα υπόλοιπο το Σάββατο στην Λεωφόρο