Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «The Jungle Book», η Disney είχε ανακοινώσει πως θα ετοιμάσει τη live-action εκδοχή του πολυπετυχημένου παιδικού της «Lion King». Και όπως όλα δείχνουν, το project βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς πλησιάζει ο καιρός για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Η Disney απολαμβάνει την επιτυχία των live-action εκδοχών των παλιών παιδικών της και ετοιμάζει ακόμα περισσότερα. Ήδη ο Tim Burton ετοιμάζει το «Dumbo», ενώ σχέδια υπάρχουν για τις live action εκδοχές της «Mulan» και του «Aladdin». Τώρα η ιστοσελίδα «My Entertainment World» δημοσίευσε πως το «Lion King» θα ξεκινήσει τα γυρίσματά του τον Μάιο, στο Λος Άντζελες.

Σκηνοθέτης της live-action εκδοχής του «Βασιλιά των Λιονταριών» θα είναι ο Jon Favreau, ο οποίος σκηνοθέτησε και το «The Jungle Book». Ο Favreau έχει ήδη ανακοινώσει πως ο Donald Glover θα δανείσει τη φωνή του στον Simba, ενώ ο James Earl Jones επιστρέφει στο ρόλο του Mufasa. Επίσης η Disney έχει στην παραγωγή τον σεναριογράφο Jeff Nathanson, ο οποίος υπογράφει και το επερχόμενο Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Η Disney σκοπεύει να επαναφέρει τον κόσμο του Lion King στο σήμερα, μέσω CGI και ο Jon Favreau απέδειξε πως μπορεί να το πετύχει, καθώς τα CGI του «The Jungle Book» ήταν τρομερά και αυτός ήταν ο λόγος που κέρδισε και το Oscar καλύτερων εφέ. Βέβαια η διαφορά μεταξύ των δύο ταινιών είναι, πως στο Lion King δεν έχουμε κάποιο ανθρώπινο χαρακτήρα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε το πρώτο teaser για να δούμε το αποτέλεσμα.

Το μόνο σίγουρο είναι, αν κρίνουμε και από τις υπόλοιπες live action ταινίες της Disney, πως το «Lion King» θα σαρώσει το box office όταν κυκλοφορήσει. Επίσημη ημερομηνία δεν υπάρχει, αλλά είναι αρκετά πιθανό να το δούμε μέσα στο 2019.

Θυμηθείτε εδώ το τραγούδι της εισαγωγής από την ταινία του 1994.: