Διαμαρτυρία στη Βουλή πραγματοποίσαν σήμερα εκπαιδευτικοί-μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής.

Διαμαρτύρονται για την τροπολογία η οποία κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος από τον υπουργό Παιδείας και προωθήθηκε  προς ψήφιση χωρίς να προηγηθεί  διάλογος με τους φορείς.

Όπως επισημαίνουν η εν λόγω τροπολογία:

. Επιβάλλει μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-18 και 2018-19, στην οποία δηλώνεται ρητά για την πρόσληψη αναπληρωτών σε Γενική και Ειδική Εκπαίδευση ότι: «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, βάσει των πάγιων ισχυουσών διατάξεων».


. Εξισώνει το βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική εκπαίδευση με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές δημιουργώντας δύο πίνακες, επαναφέρει τα σεμινάρια 400 ωρών στην Ε.Α.. Θίγει τα δικαιώματα συναδέλφων εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ 61 και ΠΕ71 που υπηρετούν εδώ και 15 χρόνια στις δομές Ε.Α. αναπληρώνοντας τον εαυτό τους.

Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Είναι ανησυχητικό ότι παρέχεται η δυνατότητα επιμέρους διαφοροποιήσεων με υπουργική απόφαση σε όλα τα παραπάνω, κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ε.Α. του υπουργείου.
. Θίγει τα δικαιώματα των μαθητών ΑμεΑ να τους παρέχεται εκπαίδευση από σταθερό και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό μη λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες τους, όπως περιγράφονται από το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για την Ειδική Εκπαίδευση.