Η Blizzard ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει μια remaster έκδοση του θρυλικού strategy game της, StarCraft, η οποία θα περιέχει και το expansion StarCraft: Brood War. Το StarCraft: Remastered αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Ένα από τα πιο ιστορικά παιχνίδια στρατηγικής, το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1998, επιστρέφει ανανεωμένο, με την Blizzard να δηλώνει πως η νέα έκδοση του StarCraft θα έχει νέα γραφικά, τα μοντέλα των μονάδων και το περιβάλλον θα είναι σε 4K UHD ανάλυση, ενώ θα προστεθεί και zoom in – zoom out λειτουργία.

Επίσης οι διάλογοι και το soundtrack του παιχνιδιού θα ηχογραφηθούν από την αρχή. Από ό,τι φαίνεται, το μόνο που θα μείνει ίδιο από το «παλιό» παιχνίδι είναι το gameplay του, κάτι που το έχει καθιερώσει ως ένα από τα καλύτερα strategy games, που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

Η εταιρεία δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα patch για το Brood War, το οποίο θα διορθώνει κάποια bugs και θα προσθέτει και νέες λειτουργίες, ενώ το StarCraft Anthology (StarCraft και Brood War) θα διατίθεται δωρεάν.

Το StarCraft: Remastered θα βγει για PC και Mac. Δείτε εδώ το trailer της ανακοίνωσης: