Σπείρα μικροκακοποιών, που όμως ευθύνονται για δεκάδες ληστείες και κλοπές σε βάρος εμπόρων, καταστηματαρχών και ηλικιωμένων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, εξάρθρωσαν οι υποδιευθύνσεις Ασφάλειας της Αττικής.

Συνελήφθησαν δύο Ελληνες και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι τους τελευταίους έξι μήνες λήστεψαν φαρμακεία, ψιλικατζίδικα, πρακτορεία ΟΠΑΠ, περίπτερα και βενζινάδικα σε Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κηφισιά, Χολαργό και αλλού.

Στα νότια προάστια, αντίστοιχα, συνελήφθησαν ένας Αλγερινός και ένας Σύρος, οι οποίοι μαζί με έναν ακόμα συνεργό τους, που διαφεύγει και αναζητείται, κατηγορούνται ότι διέπραξαν 91 κλοπές από αυτοκίνητα κυρίως στη Βουλιαγμένη, σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών.

Αστυνομικοί που μετείχαν στην έρευνα διευκρίνισαν, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ότι οι φερόμενοι ως δράστες επέλεγαν κυρίως νοικιασμένα αυτοκίνητα, θεωρώντας προφανώς ότι υπήρχαν αυξημένες πιθανότητες να βρουν στο εσωτερικό τους χαρτοφύλακες με χρήματα, βαλίτσες με τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά. Τα κλοπιμαία τα διέθεταν σε κλεπταποδόχους.

Σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν συνολικά σε 168 συλλήψεις και εξιχνίασαν 277 υποθέσεις κλοπές, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο τσιγάρων κ.ά. το διάστημα από 27 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου.