Δεν πάνε καλά τα πράγματα για το κινηματογραφικό σύμπαν της DC, καθώς σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, ο Ben Affleck θέλει να αποχωρήσει από το νέο «Batman».

Το κινηματογραφικό σύμπαν της DC αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα σε όλες τις ταινίες που έχει ετοιμάσει ή ετοιμάζει, ενώ οι κριτικές για το «Batman V Superman» και το «Suicide Squad» δεν ήταν καθόλου καλές. Τώρα ένα νέο πρόβλημα προέκυψε, καθώς για πολλούς το μοναδικό καλό του «Batman V Superman», ο Ben Affleck ως Batman, θέλει να αποχωρήσει εντελώς από το DCEU.

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε ανακοινωθεί πως ο Affleck δεν θα είναι ο σκηνοθέτης του νέου Batman, καθώς δεν προλαβαίνει να παίζει στην ταινία και να τη σκηνοθετεί συγχρόνως, αλλά όπως όλα έδειχναν θα παρέμενε στη θέση του παραγωγού και του πρωταγωνιστή. Τώρα όμως σύμφωνα με φήμες, ο Affleck θέλει να αποχωρήσει εντελώς από το ρόλο του σκοτεινού ιππότη του Gotham. Επίσης φήμες θέλουν τον Matt Reeves να αναλαμβάνει σκηνοθέτης της ταινίας.

Σύμφωνα με τον John Campea του Collider Movie Talk, τρεις πηγές μέσα από την DC και τη Warner Bros αναφέρουν πως ο Ben Affleck θέλει να αφήσει το ρόλο του Batman. «Ο Ben Affleck, και δεν κάνω λάθος, θέλει να αποχωρήσει. Δεν θέλει να είναι ο Batman πλέον».

Αν αυτό τελικά συμβεί, καθώς υπάρχουν και συμβόλαια στη μέση, το DCUE θα δεχτεί ένα πολύ μεγάλο  χτύπημα και σίγουρα θα χάσει και άλλο έδαφος στη μάχη που δίνει να προλάβει το αντίστοιχο σύμπαν της Marvel. Πάντως θα δούμε σίγουρα τον Ben Affleck να φοράει τη μάσκα του για ακόμα μια φορά, στο επερχόμενο «Justice League», ίσως το τελευταίο μεγάλο χαρτί που έχει να παίξει η DC και η Warner, για να σώσουν την κατάσταση στο κινηματογραφικό τους σύμπαν.