Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση με τον 45χρονο που είχε  “ταμπουρωθεί” στο κτήριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά.

Ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία μετά τις διαπραγματεύσεις και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αφού είχε τραυματιστεί ελαφρά για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί σε εξετάσεις. Καλά στην υγεία τους είναι οι τρεις γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί στο κτήριο.

Ποιος είναι ο 45χρονος

Ο 45χρονος, πατέρας 5 παιδιών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες,  – ήταν ενταγμένος σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ το οποίο χορηγεί Βουπρενορφίνη (υποκατάστατο της ηρωίνης) – ζήτησε από τον Δήμαρχο Χανίων να του δοθεί κανονική άδεια και όχι περιορισμένου χρόνου για να λειτουργεί το περίπτερο. Ο 45χρονος πυροβόλησε τρεις φορές προς τους αστυνομικούς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει κοπεί από γυαλιά στα χέρια χωρίς όμως τα τραύματα να χαρακτηρίζονται σοβαρά.

Στον οργανισμό βρίσκονταν  40 συμμετέχοντες σε πρόγραμμα του ΟΑΚΑΝ που περιμένουν να πάρουν το χάπι βουπρενορφίνης. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από κάποιους από αυτούς που είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον 45χρονο  να μην το ξανακάνουν προκειμένου να ηρεμήσει. Μιλώντας σε δημοσιογράφους , είπαν ότι ο 45χρονος δεν είναι επικίνδυνος και ότι απλά βρέθηκε σε αδιέξοδο καθώς δεν μπορούσε να λειτουργήσει το περίπτερο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, επεσήμανε ότι σήμερα επρόκειτο να κοπεί το ρεύμα στο περίπτερο αφού η άδεια έχει λήξει εδώ και δέκα χρόνια. Ο κ. Βάμβουκας διαβεβαίωσε τον 45χρονο ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του περιπτέρου έως το καλοκαίρι.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα