Ανω – κάτω έγινε ο Παναθηναϊκός μετά τον αποκλεισμό του από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και την απόφαση του Δημ. Γιαννακόπουλου να επιστρέψει η αποστολή του  από την Πόλη με πούλμαν κι όχι με αεροπλάνο,

Τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στο πούλμαν για να επιστρέψουν στην Αθήνα οδικώς και φρόντισαν  να βρουν πτήση για να επιστρέψουν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΠΟΡ FM 94,6 η αποστολή των πράσινων αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη με τους Φώτση, Σίνγκλετον, Γκάμπριελ και Τζέιμς να μην αποδέχονται την εντολή της διοίκησης.

Με την αποστολή επιστρέφουν κανονικά και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου με επικεφαλής τον Τσάβι Πασκουάλ.

Η αναχώρηση είχε προγραμματιστεί στις 14:00, με τα μέλη της αποστολής να δίνουν ραντεβού περίπου ένα τέταρτο νωρίτερα κάτω από το ξενοδοχείο.

Οι Έλληνες παίκτες (εκτός του Φώτση), ο Γκιστ και οι προπονητές επιβιβάστηκαν. Όχι όμως και οι τέσσερις παίκτες που προαναφέραμε. Η άφιξη της αποστολής στην Αθήνα αναμένεται τα ξημερώματα.

Η απόφασή τους να μην ακολουθήσουν την εντολή της διοίκησης, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους, ενδεχομένως να προκαλέσει νέες αντιδράσεις, οι οποίες αυτή την στιγμή δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και τον ευρωπαϊκό Τύπο.