Το μάθημα ήταν “Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα”. Εκατό και έξι (106) φοιτητές (!) του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας παρέδωσαν πανομοιότυπη εργασία (!) αναγκάζοντας τη συνέλευση των καθηγητών να τους τιμωρήσει με αποκλεισμό από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Η είδηση μάλλον σαν παραλειπόμενο διάβηκε. Αν μάλιστα δεν εμπλεκόταν η γαλάζια ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ζητώντας επιείκεια για τους ηλίθιους που δεν ήταν ικανοί ούτε μια λέξη να αλλάξουν στην αγορασμένη …εργασία, θα έμενε στα εντελώς αζήτητα.

Λες και υπάρχει ομερτά, σε ό,τι έχει να κάνει με “το βαθύ που μας λερώνει”, λειτουργούμε όπως οι γάτες. Τα σκεπάζουμε και …εδώ παν’ οι άλλοι!

Κάπως έτσι βρομίσαμε εντελώς. Κάπως έτσι και γι αυτή την πανεπιστημιακή κατάντια φταίνε και πάλι ο καπιταλισμός, ο νεοφιλελευθερισμός, η εμπορευματοποίηση…(Το λέω διότι κάτι τέτοια βρήκα περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο).

Ε, όχι κυρίες και κύριοι! Ειδικότερα εμείς “του ’60 οι εκδρομείς” θα πρέπει να δεχθούμε ότι ηττηθήκαμε κατά κράτος. Και δε μας νίκησε κανένας καπιταλισμός, κανένας νεοφιλελευφθερισμός, καμία παγκοσμιοποίηση.

Ο σύγχρονός μας Νίκος Νομικός μας κατατρόπωσε, επειδή, ως προειδοποίηση, τον αγνοήσαμε.

“Ο Νικολάκης το τζιτζίκι” ήταν η προειδοποίηση. Ήτοι “όλα είναι πληρωμένα κι ο μπαμπάς έχει για μένα”.

Το οποίον , όσον αφορά τη μεταπολίτευση, συμπληρώθηκε και με μαμά, ενώ για κάθε περίπτωση έγινε αρωγός και το κράτος αναλαμβάνοντας ρόλο υπέρ μπαμπά και σούπερ μαμάς!

Ούτως εξελιχθέντων των πραγμάτων φυσιολογικά ο “Νικολάκης το τζιτζίκι”, που αγνοήσαμε τόσα χρόνια, μας περίμενε …στη γωνία!

Έχοντας τώρα πολλαπλασιαστεί ο …τζίτζικας (Καρανίκας, Παπάς, Βούτσης, Ξυδάκης, Φίλης, Μανιός, Παπαδόπουλος, Παρασκευόπουλος) παίρνει την εκδίκησή του.

Την οποία όσοι θέλουν να διασκεδάσουν ακούνε τον ορίτζιναλ Νικολάκη (Νομικό) εδώ