Το συλλαλητήριο της Αθήνας θύμισε τις εποχές των αγανακτισμένων που ζήσαμε πριν μερικά χρόνια.

Το γεγονός πως η ομογένεια σε διάφορες πρωτεύουσες έδωσε το δικό τους στίγμα και διαδήλωσαν μαζικά. Σε Λονδίνο μπροστά από το Βρετανικό Κοινοβούλιο άφησαν τη δουλειά τους για να βρωντοφωνάξουν πως η Μακεδονία είναι ελληνική.

Η εκτίμηση της Ελληνικής Αστυνομίας

Από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

Οι διοργανωτές υπολογίζουν σε 1,5 εκατ. διαδηλωτές από όλη τη χώρα, κατέκλυσε ένα  ποτάμι που δείχνει πως η ελληνική ψυχή δεν έσβησε.

Καταπέλτης ο Μίκης Θεοδωράκης

Παρά την ανιστόριτη  επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του με υβριστικά συνθήματα εκφώνησε μια πύρρειο ομιλία,  με αναφορές σε Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, την παραμόρφωση της ιστορίας, ζήτησε δημοψηφισμα.

Αν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή από τη θέση μας για το όνομα, είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν ανοιχτά και ξεδιάντροπα μέσα από το ίδιο τους το Σύνταγμα. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που έχουν στόχο τη σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας είναι ακόμη νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας.

Αν υποχωρήσουμε τώρα στην ανοιχτή πρόκληση των Σκοπίων, χωρίς να έχουν παραιτηθεί από κύριο στόχο της εθνικής τους πολιτικής, για γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ για να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Αν υποχωρήσουμε, στην ουσία ανοίγουμε τις πόρτες διάπλατες για να περάσει και να επιβληθεί διά παντός ένα τραγικό ιστορικό ψέμα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την πατρίδα μας».

Ένας εμβληματικός Έλληνας συνεπήρε το πλήθος με λόγια σταράτα, μέσα από καρδιά, αυτός που ήταν ο πρώτος που είδε μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Από πολιτικής πλευράς σίγουρα η πολιτική δεν ασκείται με διοργανώσεις συλλαλητηρίων αλλά το μήνυμα είναι ο λαός είναι εδώ και ακούστε τον.

Το 70% του κόσμου σε δημοσκοπήσεις δείχνουν άρνηση για οποιαδήποτε χρήση του ονόματος Μακεδονία. Η αίσθηση είναι πως δεν θα πάμε εύκολα σε λύση, θα φτάσουμε σε αδιέξοδο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κινείται σε τεντωμένο σχοινί που μπορεί να σπάσει και να προκαλέσει εκλογές παρά τις διαβεβαιώσεις των ΑΝΕΛ.

Θυμηθείτε την περίπτωση του βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Συμπιλίδη στις 9 Σεπτεμβρίου 1993 την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προσχορώντας στην Πολιτική Άνοιξη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Η αντίδραση της κυβέρνησης φαίνεται από ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά πως συνεχίζει απτόητος την διαπραγμάτευση.

Ανέφερε πως σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω,λοιπόν,με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας.

Να σημειωθεί πως έχουμε καταδικαστεί από το δικαστήριο της Χάγης γιατί δεν επιτρέψαμε να χρησιμοποιήσουν την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Οι Σκοπιανοί ίσως επιδιώκουν την μη συμφωνία για να απευθυνθούν σε εκ νέου στη Χάγη και να χάσουμε τελεσίδικα.