Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην 82η ΔΕΘ έδωσε το μήνυμα αισιοδοξίας για μια νέα σελίδα για τη χώρα. Εκμεταλλευόμενος την επίσκεψη Μακρόν, υποστηρίζει πως από την χρεοκοπία περνάμε στην ανάπτυξη, με μια εντυπωσιακή κυβίστηση αφού εμφανίζεται ως ο πρώτος αριστερός φιλελεύθερος ηγέτης.

Σε όλες τις πολιτικές επαφές του τονίζει το ξαφνικό έρωτα με τις επενδύσεις και παίζει μπάλα στο γήπεδο του αντιπάλου του, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έρχεται λοιπόν με τη βοήθεια των Κινέζων στον ΟΛΠ, των Γάλλων στον ΟΛΘ και με την κατανομή των υδρογονανθράκων σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους φτιάχνει το πορτραίτο της νέας Ελλάδας.

Από το Grexit στο Grinvest

«Χθες το απόγευμα γυρνώντας από το αεροδρόμιο στην αίθουσα VIP συνάντησα κάποιους από τους επιχειρηματίες που συνόδευαν τον Μακρόν. Ενας με βρήκε και μου είπε το εξής: Ξέρετε σήμερα πετύχατε κάτι σημαντικό. Καταφέρατε στη συνείδηση των Γαλλων και όλης της Ευρώπης να μετατρέψετε το Grexit σε Grinvest. Βρήκα πολύ σημαντική αυτή την παρατήρηση για αυτό και τη μοιράζομαι μαζί σας», αποκάλυψε ο πρωθυπουργός.

Έχει αλλάξει τακτική, δεν υποσχέθηκε νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης φόρεσε το κοστούμι του καλύτερου διαχειριστή με κοινωνικό προφίλ. Πανηγύρισε για την απαρχή της μεταμνημονιακής εποχής τον Αύγουστο του 2018 αλλά δεν εξήγησε ποιοι ωφελούνται περισσότερο από αυτό.

Οι Ευρωπαίοι πετάνε την σκούφια τους γιατί δεν θα δανείζουν πια τη πιο χρεωμένη χώρα της Ε.Ε. με ευνοϊκά επιτόκια και θα την αφήσουν να βγει στις αγορές.

 

Σε ένα χρόνο από τώρα ελπίζω να σας ξαναδώ όλους και όλες είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός, «θα έχει όμως μεγάλη διαφορά. Η χώρα μετά από οκτώ δυστυχώς ολόκληρα χρόνια θα εγκαινιάζει την 83η ΔΕΘ εκτός μνημονίων και εκτός ασφυκτικής επιτροπείας. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαστε αποφασισμένοι να το καταφέρουμε και να στηριχθεί η χώρα στις δικές της δυνάμεις. Του χρόνου θα συζητάμε για το πώς θα υλοποιήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα της νέας εποχής».

Πριν φτάσουμε εκεί μας περιμένει η τρίτη αξιολόγηση και με αυτή την ατζέντα καταφθάνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στις 25 Σεπτεμβρίου, για να θυμίσει στον Ευκλείδη τα μόλις 113 προαπαιτούμενα της νέας «Ιεράς Εξέτασης»