Η κόντρα Σταύρου Θεοδωράκη και Φώφης Γεννηματά για την πρόταση του πρώτου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, αποτυπώνει πόσο εύθραυστο είναι το Κίνημα Αλλαγής.

Την προσεχή εβδομάδα θα κριθούν οι επιλογές των συνέδρων και πληθαίνουν οι φωνές για κυριαρχία της Φώφης. Παρά τη συνεχή προβολή του εγχειρήματος, η πραγματική δυναμική φαίνεται πως έχει βρει ταβάνι κοντά στο 10%. Για να έχει κομβικό ρόλο απαιτείται ένα ποσοστό κοντά στο 13% που δεν φαίνεται ορατό την παρούσα φάση.

Δύο παράγοντες θα κρίνουν το επίπεδο αποδοχής, πρώτον η πλειοψηφία των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το ύψος της αποχής.

Εκτός από τις έριδες στην ελάσσονα αντιπολίτευση, η ΝΔ υπέστη μια οδυνηρή ήττα εντυπώσεων αφού η πρόταση προανακριτικής επιτροπής για υπουργούς Κουρουμπλή-Ξανθό και Πολάκη ήταν από την αρχή καταδικασμένη.

Όλο το σύμπαν ευνοεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που τρίβει τα χέρια του με τους διαξιφισμούς για την εξουσία. Αν ξεπεράσει το σκόπελο με τους δύο στρατιώτες και κλείσει την τέταρτη αξιολόγηση ανοίγουν οι ορίζοντες για μια ευνοϊκή προσφυγή σε εκλογές το φθινόπωρο.