Ο φιλέλληνας αυτοκράτορας Αδριανός ύστερα από 19 αιώνες χωρισμού ξανασυναντά τον πανέμορφο φίλο του Αντίνοο στην αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης το Αθέατο Μουσείο.

Εχουν παρουσιαστεί ως τώρα 15 επιλεγμένα αντικείμνα μέσα από τον αθέατο κόσμο των αποθηκών. Από την περασμένη Δευτέρα εκτίθετα μια ενεπίγραφη βάση μνημείου προς τιμή του αυτοκράτορα Αδριανού και ένα αριστουργηματικό πορτρέτο του Αντίνοου, που ήταν ακόλουθος, ευνοούμενος και αγαπημένος του.

Τα δύο αυτά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην καρδιά του Μουσείου, 19 αιώνες μετά από την επίσκεψη του αυτοκράτορα στην Αθήνα. Ο Κτίστης, Σωτήρας και Ολύμπιος Αδριανός κι ο έφηβος Αντίνοος θα παραμείνουν εκεί ως την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018. Η έκθεσή τους στο Αθέατο Μουσείο πλαισιώνει την περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, «Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο», που ξεκινά στις 28 Νοεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει για ένα έτος.

Από τον Δεκέμβριο του 2017 ως τον Φεβρουάριο του 2018, οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα υποδέχονται τους επισκέπτες (τις Παρασκευές 15 Δεκεμβρίου, 12,16 Ιανουαρίου, 9, 23 Φεβρουαρίου,  και  τις Κυριακές 17 Δεκεμβρίου, 14, 28 Ιανουαρίου, 11,25 Φεβρουαρίου , 13:00 )  και θα κάνουν μαζί τους έναν μαγικό περίπατο στον κόσμο του Αδριανού και του Αντίνοου, από την Αθήνα ως το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών στο Μαραθώνα, ξεδιπλώνοντας την πνευματική αναγέννηση της ελληνικής παιδείας στα χρόνια του φιλέλληνα αυτοκράτορα.