Oταν μία υπουργός παραδέχεται «έλειμμα συνενόησης ανάμεσα στις υπηρεσίες»  που η ίδια διευθύνει με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν πόροι από το ΕΣΠΑ και δεν συνοδεύει αυτή την παραδοχή με μέτρα ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί, δηλώνει ουσιαστικά αδυναμία ότι να φέρει σε πέρας το έργο που της έχει ανατεθεί.

Αγνοεί ως φαίνεται η Λυδία Κονιόρδου πως είναι δική της ευθύνη  η καλή λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, ιδίως στα θέματα εξυπηρέτησης του πολίτη και ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ απ’ όπου περιμένει να κινηθεί η αγορά.

Με τη σημερινή απάντηση της σε ερώτηση που της τέθηκε στη Βουλή για την απόρριψη του φακέλλου χρηματοδότησης του έργου ανάδειξης του ταφικού μνημείου του λόφου Καστά στην Αμφίπολη, έδωσε το δικαίωμα σε βουλευτές της ΝΔ να την επικρίνουν.

Η Ολγα Κεφαλογιάννη ως Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει την αποτυχία του Υπουργείου Πολιτισμού να υποβάλει ώριμο φάκελο, σχετικά με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Μνημείου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών.

Αμέσως ζητήσαμε εξηγήσεις για αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη, που βάζει σε κίνδυνο το Μνημείο, καθώς οι φθορές που θα προκληθούν σε αυτό, αν δεν θωρακιστεί με έργα προστασίας από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, θα είναι σοβαρές.

Σήμερα, η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου, στη Βουλή, ομολόγησε την αποτυχία ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, με τη φράση “…προφανώς υπήρξε έλλειμμα συνεννόησης ανάμεσα στις υπηρεσίες και έγκαιρης επαφής και γι΄ αυτό δημιουργήθηκε αυτή η απόρριψη”. Επιβεβαιώνει, έτσι, για άλλη μία φορά, πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η Κυβέρνηση για τη βιωσιμότητα του πολιτιστικού αποθέματος της Χώρας.

Λόγια, αποτυχίες, αναποτελεσματικότητα. Αυτός είναι ο αρνητικός απολογισμός του Υπουργείου Πολιτισμού».