Οι Μπακς θέλουν να μπουν στα playoffs πάση θυσία και το δείχνουν με κάθε τρόπο σε κάθε αγώνα. Το έκαναν και κόντρα στους Λος Άντζελες Κλίπερς, όπου πραγματοποιώντας μια τρομερή εμφάνιση, πήραν μία τεράστια νίκη με 96-97 και ανέβηκαν στην 7η θέση της Ανατολής, με ρεκόρ 33-34.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε στο παρκέ στην 4η περίοδο και πήρε τους Μπακς στην πλάτη του στο τελευταίο 5λεπτο, καθώς είχε συμμετοχή στους 12 από τους τελευταίους 14 πόντους της ομάδας του. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης σημείωσε 4 πόντους και ήταν αυτός που έδωσε τρεις ασίστ στον Mάθιου Ντελαβεντόβα για άλλους 8 πόντους, ένα δίποντο και δύο τρίποντα, συμπεριλαμβανομένου του τριπόντου που έκανε το σκορ 91-97 περίπου 80 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, με τον Γκρεγκ Μονρόε να σκοράρει με 2 βολές ενδιάμεσα.

Ο Γιάννης τελείωσε τον αγώνα όντας ο πρώτος σκόρερ για πολλοστή φορά της ομάδας του, με 16 πόντους με 5/10 σουτ, 6/9 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κόψιμο, με τον Kρις Mίντλετον να προσθέτει άλλους 16 πόντους και τους Ντελαβεντόβα και Mονρόε από 12 πόντους. Για τους Κλίπερς o Ντε Αντρε Τζόρνταν είχε 22 πόντους και 17 ριμπάουντ, ο Μπλέικ Γκρίφιν 18 πόντους και o Τζέι Τζέι Ρέντικ 16 πόντους, με τον απόλυτο ηγέτη τους Κρις Πολ να είναι απλά τραγικός μένοντας στους 6 πόντους με 2/10 σουτ, 8 ασίστ και 6 λάθη.

Οι Μπακς φρόντισαν να δείξουν από την αρχή του αγώνα ότι δεν πήγαν στο Λος Άντζελες για να χάσουν με κατεβασμένα τα χέρια. Μένοντας πιστοί στο πλάνο τους, μπόρεσαν να κρατήσουν την επαφή τους με το σκορ στην αρχή, μην αφήνοντας τους Κλίπερς να ξεφύγουν, μέχρι που ξέσπασαν στο φινάλε της πρώτης περιόδου και με ένα σερί 11-0 ξέφυγαν με 20-28. Στη δεύτερη περίοδο συνέχισαν για αρκετή ώρα να έχουν τον έλεγχο, ξεφεύγοντας ακόμα και με 27-35, ωστόσο οι Κλίπερς αντέδρασαν και με ένα επιμέρους σκορ 10-2, ισοφάρισαν σε 37-37, με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 46-46.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το Mιλγουόκι θα ξέφευγε εκ νέου με 47-55, ωστόσο πάλι οι Κλίπερς θα έφερναν άμεσα το παιχνίδι στα ίσα 60-60, κλείνοντας τελικά την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 69-67. Το παιχνίδι ήταν πλέον ντέρμπι και ως τέτοιο εξελίχθηκε και στην τέταρτη περίοδο με τους Μπακς να ξεφεύγουν πάλι με 77-83 και τους Κλίπερς να μειώνουν σε 82-83.

Η συνέχεια ήταν γεμάτη άγχος, με τους Μπακς να ξεφεύγουν με 91-97 χάρη σε ένα πολύ μεγάλο και καθοριστικό τρίποντο περίπου 80 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα και τους Κλίπερς να μειώνουν απλά σε 96-97 χάρη σε 5 σερί πόντους του Ντε Άντρε Τζόρνταν, για να φτάσουμε στο φινάλε του αγώνα, όπου αρχικά ο Γιάννης αστόχησε σε σουτ από την κορυφή της ρακέτας, με τον Γκρίφιν να αστοχεί στο τέλος του αγώνα σε σουτ από τα 3 μέτρα, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

https://www.youtube.com/watch?v=NqPvKLA-oyc&feature=youtu.be