Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο επιβίωσε από τα πολλά αγωνιστικά συμβάντα, κατακτώντας τη νίκη στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν.

Σε έναν απίστευτο αγώνα στο Μπακού, με επαφές, ηθελημένες… τράκες και διακοπή 23 λεπτών(!), ο Ντάνιελ Ρικιάρντο πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη σεζόν, -αφήνοντας Φέτελ και Χάμιλτον να… σκοτώνονται!

Κυριολεκτικά στο… νήμα τερμάτισε δεύτερος ο Μπότας, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Στρολ. Τέταρτος ο Φέτελ, που διατήρησε το προβάδισμά του στη «μάχη» του τίτλου, καθώς ο Χάμιλτον (που έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό) πέρασε πέμπτος τη γραμμή τερματισμού.

Ενταση, ανατροπές και… ξύλο

Ο αγώνας ήταν άκρως συγκλονιστικός, καθώς το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε συνολικά τρεις φορές, ενώ ο αγώνας μπήκε και σε καθεστώς κόκκινης σημαίας, καθώς έπρεπε να καθαριστεί η πίστα από διάφορα σπασμένα τμήματα μονοθεσίων.

Όλα ξεκίνησαν από τον πρώτο κιόλας γύρο, με τον Μπότας να χτυπά τον Κίμι Ραϊκόνεν, αναγκάζοντας τον Φινλανδό της Mercedes να μπει στα pit και να αντικαταστήσει την εμπρός πτέρυγα.

Αργότερα, στον 6ο γύρο μπήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, για να απομακρυνθεί η Toro Rosso του Ντάνιλ Κβίατ, που κράτησε μέχρι τον 17ο γύρο.

Στην επανεκκίνηση, ο Λιούις Χάμιλτον διατηρούσε άνετα την πρώτη θέση, με τον Φέτελ πίσω του, ενώ οι Φελίπε Μάσα (Williams) και Εστεμπάν Οκόν (Force India) προσπάθησαν να περάσουν τον Ραϊκόνεν. Η SF70H του Φινλανδού χάνει ένα κομμάτι από τα αεροδυναμικά βοηθήματα και το Αυτοκίνητο Ασφαλείας επιστρέφει στην πίστα.

Ο πρωτοπόρος Λιούις Χάμιλτον πήγαινε υπερβολικά αργά πίσω του, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει ο Φέτελ και να σπάσει μέρος του ρύγχους της Φεράρι του! Αυτό που ακολούθησε, όμως, μόνο στον… δρόμο το έχουμε δει! Ο Γερμανός πιλότος έγινε έξαλλος και πλεύρισε(!) τον Βρετανό, τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, τρακάροντάς τον ξανά και ζητώντας του τον λόγο με χαρακτηριστική χειρονομία!

Ο Χάμιλτον έγινε -με τη σειρά του- έξω φρενών και άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι αγωνοδίκες, που απεφάνθησαν ότι ο Φέτελ ήταν υπαίτιος για επικίνδυνη οδήγηση και του επέβαλαν ποινή ακινητοποίησης 10 sec στα πιτς, γεγονός που εκμεταλλεύθηκε ο Ρικιάρντο, όντας στην κορυφή της κατάταξης, την οποία την κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα, ενώ ο Μπότας πέρασε τον Στρολ για την 2η θέση, ακριβώς λίγα μέτρα πριν την γραμμή του τερματισμού.

Επόμενος αγώνας το Αυστριακό Γκραν Πρι, το οποίο θα διεξαχθεί στην πίστα του Σπίλμπεργκ στις 9 Ιουλίου.

Βαθμολογία οδηγών

Φέτελ 153

Χάμιλτον 139

Μπότας 111

Ρικιάρντο 92

Ραϊκόνεν 73

Φερστάπεν 45

Πέρεζ 44

Οκόν 35

Σάινθ 29

Μάσα 20

Χούλκενμπεργκ 18

Στρολ 17

Μάγκνουσεν 11

Γκροζιάν 10

Βερλάιν 5

Κβίατ 4

Αλόνσο 2

Βαθμολογία ομάδων

Mercedes 250

Ferrari 226

Red Bull 137

Force India 79

Williams 37

Toro Rosso 33

Haas 21

Renault 18

Sauber 5

McLaren-Honda 2