Η Μπάγερν κατάπιε αμάσητη την Άιντραχτ (3-0). Ο Μάριο Γκόμεζ «έθαψε» τη Λιψία στο -10 απ΄ τους Βαυαρούς, που θα πάρουν το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Χωρίς καθόλου κόπο η Μπάγερν πέτυχε τη 18η νίκη της. Στο 38′ ασίστ του Μίλερ και 1-0 ο Λεβαντόφσκι σε άδειο τέρμα. Στο 41′ το 2-0 ο Ντάγκλας Κόστα εξ επαφής, από τέλεια σέντρα του Αλάμπα. Ο Ρέμπιτς είχε δοκάρι για τη Φρανκφούρτη λίγο πριν ο Πολωνός γράψει το 3-0 με σουτ από σέντρα του Ρόμπεν στο 55′. Με 10 αγωνιστικές να απομένουν, είναι θέμα χρόνου και η μαθηματική επιβεβαίωση του 27ου τίτλου.

https://www.youtube.com/watch?v=A6WhTXXtOSM

Η Λιψία έχασε μέσα σε 30 μέρες δύο φορές στη μέχρι πρότινος απόρθητη έδρα της. Και τις δύο έχασε από ομάδες που μάχονται για να μείνουν στην κατηγορία. Μετά το Αμβούργο λοιπόν ηττήθηκε σχετικά εύκολα και απ΄ τη Βόλφσμπουργκ. Δράστης ήταν ο πρώην striker της Μπάγερν, Μάριο Γκόμεζ, στο 9ο λεπτό. Ο Γερμανός δούλεψε για την πρώην και για τη νυν ομάδα του που είναι πια 14η με 26 πόντους. Όσον αφορά την ομάδα της Σαξονίας, χρειάζεται να πετύχει τουλάχιστον 4-5 νίκες ακόμα μέχρι το τέλος για να σιγουρέψει τη συμμετοχή της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Ολυμπιακό «φρούριο» του Βερολίνου η Χέρτα κέρδισε και την Ντόρτμουντ. Οι πρωτευουσιάνοι έχουν πάρει 31 από τους 36 διαθέσιμους βαθμούς στην έδρα τους. Ο Σάλομον Καλού έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 11′. Ισοφάρισε ο Ομπαμεγιάνγκ στο 55′, αλλά ο Πλάτενχαρντ με απευθείας φάουλ έβαλε το νικητήριο στο 71′ για την 5η Χέρτα. Οι Βεστφαλοί είναι εντελώς ασταθείς εκτός έδρας και θα δυσκολευτούν να παραμείνουν στην τριάδα.

Πιο ενδιαφέρουσα από τη μάχη του τίτλου θα είναι και φέτος η μάχη του πρώτου σκόρερ. Λεβαντόφσκι και Ομπαμπεγιάνγκ ερίζουν και για το χρυσό παπούτσι με τους Μέσι και Καβάνι.

Υπόλοιπα αποτελέσματα 24ης αγ.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ 1-1
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ-ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ 1-1
ΝΤΑΡΜΣΤΑΝΤ-ΜΑΪΝΤΣ 2-1
ΙΝΓΚΟΛΣΤΑΝΤ-ΚΟΛΟΝΙΑ 2-2

Βαθμολογία
1. ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 59
2. ΛΙΨΙΑ 49
3. ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 43
4. ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ 42
5. ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 40

Πρώτοι σκόρερ
1. Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ 22
2. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι 21
3. Άντονι Μοντέστ 19