«Εφόσον το πολιτικό γίγνεσθαι, συνειδητά ή ασυνείδητα, επιτρέπει στο εκτίθεσθαι να συμπορεύεται με το εκδίδεσθαι, δημιουργούνται προϋποθέσεις και για ανάλογη προσέγγιση-ερμηνεία των επιφαινομένων του.

Για να το πω ευθέως, επιτρέπει σε άξεστους τύπους όπως ο υπογράφων να προσφεύγουν σε προσεγγίσεις αναδυόμενες από τον κόσμο του καθόλα σεβαστού “αρχαιότερου επαγγέλματος”.

Συμπαρομαρτούντα, ως γνωστόν, του εν λόγω επαγγέλματος η τσατσά (μαντάμ) και ο νταβατζής (προστάτης), μόνο που στην περίπτωση της πολιτικής οι ρόλοι δεν είναι σταθεροί.

Αυτό διότι παρατηρείται το φαινόμενο οι κατ’ αρχήν “εκδιδόμενοι-ες” πολιτικοί, όταν πιάσουν στασίδι εξουσίας, να αλλάζουν ρόλο και από θέση εκδιδόμενου-ης να βρίσκονται σε θέση “μαντάμ” και “προστάτη”.

Θέση “πόρνης’ σε αυτή την περίπτωση παίρνει η μάζα-λεγόμενη και “περήφανος λαός” από τους καθαυτό εκμαυλιστές.

Ως πού μπορεί να φτάσει η διαστροφή της τοιαύτης αντιστροφής εξαρτάται τόσο από την ποιότητα (λέμε τώρα) των υποκειμένων προστάτης ή τσατσά, όσο και από το επίπεδο καθυστέρησης, μοιρολατρίας ή θεοκρατικής αντίληψης της πολιτικής τού υποκείμενου “λαός”».

Πριν ένα χρόνο (30-9-16) έγραψα τα παραπάνω στο enetpress εδώ

Αιτία να τα ανακαλέσω το ταξίδι για …δουλειές (ψώνια, τζάγκουαρ, καζίνο) του …παίδαρου Καμμένου στο Λονδίνο.

Μπράβο του  …παίδαρου! Και δύο φορές μπράβο στον “περήφανο λαό” αφενός, και αφετέρου στο ζερβό …ηθικό πλεονέκτημα!

Ο μεν λαός με την εν γένει υποταγή στο απόλυτο νταβατζιλίκι των τσιριζανέλ αποδεικνύεται ιδανικά υπάκουη “πόρνη”, η δε ζερβή “ηθική” ιδανικά συγχρωτισμένη με το εντελώς ανήθικο του στυγνού νταβατζή-σούζα τα παιδάκια για το συνεταίρο στην εξουσία που εξασφαλίζει προσόδους …προστάτη!