Στον απόηχο της επίσκεψης Ντάισελμπλουμ, αποτυπώνεται μια υιοθέτηση της σκληρής γραμμής του μοχθηρού ΔΝΤ.

Ο Μάριο Ντράγκι έστειλε το μήνυμα για πρόωρο και αυστηρό έλεγχο των ελληνικών τραπεζών το Φεβρουάριο. Το αγκάθι των κόκκινων δανείων δεν έχει βγει, η αξιολόγηση στο Δημόσιο κολλάει, το σπριντ για τα 95 προαπαιτούμενα σε 95 μέρες.

Ο πρωθυπουργός φοράει το κοστούμι του Φιλέας Φογκ και μαζί με τον Καμμένο  στο ρόλο του Ζαν Πασπαρτού τρέχει να κερδίσει το στοίχημα των τριών μηνών.

Μπορεί τα χαμόγελα να περίσσευαν σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά όταν έρθει το τέλος της προθεσμίας ουδείς γνωρίζει το plan B.

Στην συνέντευξη Τύπου Τσακαλώτου-Νταισελμπλουμ και οι δυο εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την ελληνική οικονομία.Στην εισαγωγή του ο Ολλανδός αξιωματούχος υπενθύμισε πως έχει καλές αναμμήσεις από την τελευταία φορά, τόνισε πως υπάρχει εμπιστοσύνη και αναφέρθηκε στις γερμανικές εκλογές.Κατά τη γνώμη του δεν θα αλλάξει η θέση της Γερμανίας ούτε της Ε.Ε.Σε ερώτηση τι είχε απαντήσει στον κ. Βαρουφάκη χαμογέλασε και απάντησε πως θα το αποκαλύψει σε βιβλίο που σκέφτεται να γράψει.Το βασικό μέλημα είναι η απαλή μετάβαση της Ελλάδας στις αγορές και όλοι δουλεύουν γι'αυτό.Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρόσθεσε πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί νέα προσπάθεια εξόδου.αλλά δεν μπορεί να ανακοινωθεί Και οι δυο άνδρες συμφώνηααν σε καθαρή έξοδο χωρίς νέο πρόγραμμα.και θεωρούν πως νέα μέτρα δεν είναι επί του παρόντος στο τραπέζι.

Posted by Enetpress on Monday, September 25, 2017

 

Μπορεί να είναι ένας δομικός ανασχηματισμός ή κάλπες ή και τα δύο μαζί.