Τα λιοντάρια της Σπόρτινγκ κομμάτιασαν τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο (0-3). Τρεις φορές τα δοκάρια και δυο φορές ο Πάρντο τον έσωσαν απ΄το διασυρμό (2-3).

Το πανηγυρικό κλίμα και η προ του αγώνα ευθυμία για την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκαν δευτερόλεπτα μετά την έναρξη. Σε 69″ για την ακρίβεια. Ο Ακούνια εκτέλεσε φάουλ απο 30μ και o Ντουμπιά αμαρκάριστος με κεφαλιά πρόλαβε τον Καπίνο και 0-1. Η Σπόρτινγκ περίμενε τον Ολυμπιακό στα όρια του κέντρου. Εκεί πλέον πίεζε ασφυκτικά τους Οτζίτζα και Ζιλέ. Με τα 8 κλεψίματα που έκανε στο 1ο ημίχρονο δημιούργησε 7 κλασικές ευκαιρίες μεταξύ των οποίων και τα 3 γκολ.

Στο 13′ μετά απο κόρνερ του Ολυμπιακού, ο Ντουμπιά πήρε την μπάλα στην αντεπίθεση και έβγαλε μόνο του το Ζέλσον Μάρτινς με τον Καπίνο. Πλασέ κάτω απ΄τα πόδια του keeper και 0-2. Με την ψυχολογία στα τάρταρα πλέον, ο Ολυμπιακός ήταν επιεικώς ανύπαρκτος και θα μπορούσε να έχει υποστεί την βαρύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία του.

Στο 18′ πάσα του Ντουμπιά στο Φερνάντες έξω απ΄την περιοχή που σούταρε στο δεξί δοκάρι με πιρουέτα. Στο 21′ ο Καπίνο έπιασε το κοντινό σουτ του Ντουμπιά. Στο 22′ ήρθε ο Κοάτες μέσα στην περιοχή και πάλι ο Καπίνο έσωσε το 0-3. Πήρε λίγες ανάσες η Σπόρτινγκ και στο 40′ επέστρεψε με δοκάρι του Μάρτινς σε κενή εστία πάλη απο πάσα του Ντουμπιά που αλώνιζε ανάμεσα σε Ρομαό και Ένγκελς. Οι ερυθρόλευκοι απλώς παρακολουθούσαν τους Πορτογάλους.

Στο 43′ τελικά η Σπόρτινγκ πέτυχε το τρίτο τέρμα που «έψηνε» για ένα δεκάλεπτο. Ο Κόατες με πενηντάρα μπαλιά στον κενό χώρο, έβγαλε τετ-α-τετ το Φερνάντες που με ένα άγγιγμα νίκησε τον Καπίνο και 0-3. Απελπιστική εικόνα του ΟΣΦΠ σε όλες τις γραμμές με ακίνδυνους Καρσελά, Μαρίν, Φορτούνη, Τζούρτζεβιτς. Καμία βοήθεια απο Οτζίτζα, Ζιλέ. Πλήρης ανασφάλεια στην άμυνα.

Η εικόνα της Σπόρτινγκ άλλαξε εντελώς στο 2ο μέρος. Έσβησε εντελώς τις μηχανές, σταμάτησε να κάνει κατά κόρων κλεψίματα και δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον να επιτεθεί για περισσότερα γκολ, κάνοντας συντήρηση. Ο Γουίλιαμ Καρβάλιο βέβαια παρέμεινε βράχος στη μεσαία γραμμή για την Σπόρτινγκ που ώρες ώρες θύμιζε Πάτρικ Βιεϊρά σε πάσες κλεψίματα, κερδισμένα φάουλ. Καλύπτει πλήρως την απουσία του Άντριεν Σίλβα που πήγε στη Λέστερ.

Ο Χάσι έβαλε τον Ζντιέλαρ αντί του Φορτούνη για βοήθεια στο κέντρο. Η αλλαγή θα είχε νόημα αν γινόταν στο 20ο λεπτό και πριν η Σπόρτινγκ σταματήσει να παίζει. Στο 62′ μπήκε ο Εμενίκε και για πρώτη φορά ένιωσε λίγη πίεση η άμυνα των λιονταριών. Μέχρι το 88′ το μάτς πήγαινε σβηστό 0-3. Τότε λοιπόν ο Καπίνο έβγαλε σε κόρνερ σούτ του Ντόστ. Απο το κόρνερ, ο Ντόστ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο και οι γηπεδούχοι γλίτωσαν το 0-4.

Στην επόμενη αντεπίθεση ο Ολυμπιακός μείωσε. Ο Πάρντο που μπήκε στο 72′, πέρασε δυο παίκτες και σκόραρε απο πλάγια δεξιά με το αριστερό. Στο 93′ απο σέντρα του Φιγκέιρας πετάχτηκε με δύσκολη προβολή ο Πάρντο και έγραψε το τελικό 2-3 χρυσώνοντας το χάπι για όσους οπαδούς είχαν απομείνει στο γήπεδο.

Ο Πάρντο καθώς και ο Εμενίκε, κακώς παραμελήθηκαν απ΄τον προπονητή και δε ξεκίνησαν βασικοί. Ο Κολομβιανός είχε βάλει άλλο ένα ζευγάρι τερμάτων κόντρα στη Ντ. Ζάγκρεμπ πριν δυο χρόνια χαρίζοντας τη νίκη. Πέρσι έγινε το λάθος και δόθηκε στη Νάντ όπου και έβγαλε μάτια σ’ ένα πρωτάθλημα (γαλλικό), που σε ποιότητα απέχει έτη φωτός απ΄το ελληνικό. Φέτος πολύ σωστά κρατήθηκε, αλλά πολύ αργά χρησιμοποιήθηκε.

Απο την Ξάνθη, ο Β. Μαρινάκης αποκάλεσε τη Σπόρτινγκ «πολύ μεγάλη ομάδα». Μετά το ματς ο Σ. Θεοδωρίδης την χαρακτήρισε ως «ομαδάρα». Ο Χάσι όμως πριν το μάτς προέτρεπε κόσμο, παίκτες, διοίκηση, (ακόμα και τον εαυτό του), πρώτα να απολαύσουν το παιχνίδι και μετά να κοιτάξουν πως θα το κερδίσουν. Πόσο το απόλαυσε άραγε;

Είναι νωρίς αλλά, ο Ολυμπιακός όπως είναι λογικό, είναι δύσκολο να αποφύγει πια την 4η θέση. Ίσως αν κερδίσει εκτός έδρας τη Σπόρτινγκ και κάποια άλλη εντός έδρας. Όλα γίνονται και όλα … δε γίνονται. Σε δυο εβδομάδες πάει στο Τορίνο.

Τα χαϊλάιτ: