Εν μέσω κινητοποιήσεων των υπαλλήλων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, γιατί εδώ και δύο μήνες παρέμενε ακέφαλο το Ταμείο καταδικάζοντάς το σε πλήρη αποδιοργάνωση και απραγία, η υπουργός Πολιτισμού  Λυδία Κονιόρδου, έσπευσε σήμερα να τοποθετήσει την οικονομολόγο Αθηνά Χατζηπέτρου, στη θέση της Προέδρου του ΤΑΠΑ.

Πρόκειται για μια νέα γυναίκα με εξειδικευμένες σπουδές και πολυετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις οικονομικών υπηρεσιών μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών, σε διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και γνώση και εμπειρία στη λειτουργία κρατικών διοικητικών και Ευρωπαϊκών δομών.

Έχει εφαρμόσει διαδικασίες ελέγχου, έχει ηγηθεί σχεδίων αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων και έχει επιτελέσει σύμβουλος Διεθνών οργανισμών. Γνωρίζει επίσης τα περί εξαγωγής προϊόντων, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για το ΤΑΠΑ  και τα εκμαγεία αρχαίων αντικειμένων που μπορεί να εμπορευτεί με μεγάλη επιτυχία.

Το Υπουργείο ανακοινώνει ότι θα συγκληθεί άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΑ προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις ώστε να μην υπάρχουν περαιτέρω καθυστερήσεις στο σημαντικό έργο του και ιδιαίτερα στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των Υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ, που λειτουργεί 22 χρόνια (κάποτε διένειμε τα επιδόματα (150 ευρώ) σε κάθε υπάλληλο, άτοκα δάνεια  και διάφορες οικονομικές διευκολύνσεις που  έχουν πλέον  καταργηθεί), σήμερα μισθοδοτεί 35 υπαλλήλους που εργάζονται μεταξύ άλλων και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό ο οποίος «θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του» σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ.

Η Αθηνά Χατζηπέτρου

Θα καταργηθεί όμως το ποσοστό  επί των εσόδων του ΤΑΠΑ που ισχύει εδώ και χρόνια για την επιχορήγηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και θα αναθεωρηθεί πλήρως η μορφή και η λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.

Οσο “για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, αυτός θα τεθεί στην ευθύνη του Υπουργείου, με ταυτόχρονη απορρόφηση των εργαζομένων στον Παιδικό Σταθμό από το ΥΠΠΟΑ”. Η λύση αυτή δεν θεωρείται ρεαλιστική λόγω της δυσκαμψίας του δημόσιου λογιστικού  που έχει αφήσει όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και τα μουσεία χωρίς αναλώσιμα. Λείπει ακόμη και το χαρτί υγείας.

Στην έντονη φημολογία ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τέλη Νοεμβρίου που λήγει η θητεία του Δ.Σ. το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, το ΥΠΠΟΑ διαβεβαιώνει ότι θα γίνει «διορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, με την λήξη της θητείας του υφιστάμενου ΔΣ».