Ο πρόεδρος την Καταλανικής ομάδας, Μπαρτομέου, κατήγγειλε με δηλώσεις του στο “beIN Sport” την Ισπανική Λίγκα για την θέση που πήρε για το αποψινό παιχνίδι.

Πέρα από το χάος στους δρόμους και στα εκλογικά κέντρα της Βαρκελώνης, αντίστοιχη κατάσταση διαδραματίστηκε και στο «Καμπ Νου» πριν την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Λας Πάλμας.

 

Ενώ από νωρίς η αστυνομία δεν έδωσε την έγκριση της για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, και οι υπεύθυνοι της Μπαρτσελόνα σε έκτακτη σύσκεψη τους αποφάσισαν να μην διεξαχθεί το παιχνίδι, εντούτοις η Ισπανική Λίγκα υποχρέωσε την ομάδα της Καταλονίας να αγωνιστεί κανονικά, απειλώντας της με αφαίρεση βαθμών.

Την αποκάλυψη έκανε μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας, Μπαρτομέου, με δηλώσεις του στο “beIN Sport”: “Η λίγκα μας απείλησε με αφαίρεση 6 βαθμών. Δεν βρήκαμε τρόπο να αναβάλουμε τον αγώνα. Παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας”

Μάλιστα η Μπαρτσελόνα , δεν θα γλιτώσει την τιμωρία καθώς , η απόφαση της διοίκησης να γίνει το παιχνίδι χωρίς φιλάθλους θα της στοιχίσει, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό που ισχύει από το 2016-2017, οι ομάδες της Primera Division οφείλουν να γεμίζουν τουλάχιστον το 75% των κερκίδων οι οποίες εμφανίζονται στην κεντρική κάμερα και από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα δεν το έχει κάνει στον συγκεκριμένο αγώνα, θα τιμωρηθεί με πρόστιμο.

 

Η Απάντηση της La Liga:

”Κατόπιν των ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών, για πιθανή αναβολή του αγώνα της 7ης αγωνιστικής στη La Liga Santander μεταξύ Μπαρτσελόνα και Λας Πάλμας, η LaLiga επιβεβαιώνει ότι διατήρησε συνεχή επαφή με τους υπευθύνους ασφαλείας της Μπαρτσελόνα και με την αστυνομία της Καταλονίας για αρκετές ημέρες”.

“Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα και της καταλανικής αστυνομίας εγγυήθηκαν στη LaLiga την ασφάλεια όλων των φιλάθλων που θα παρευρεθούν στον αγώνα και την ομαλή διεξαγωγή του ίδιου”.

“Η LaLiga θέλει να επιμείνει στις εγγυήσεις ασφαλείας που επιβεβαιώθηκαν από την καταλανική αστυνομία κατά την τρέχουσα ημέρα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, οπότε δεν υπήρχε λόγος αναβολής του”.

 

Πηγή: koutipandoras.gr