Ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της Nokia πρόκειται να επιστρέψει σύντομα. Ο λόγος για το Nokia 3310, το οποίο κυκλοφορεί ξανά σε βελτιωμένη έκδοση, 17 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση.

Η εταιρεία HMD, μία εταιρεία από πρώην εργαζομένους της Nokia, που έχει τα δικαιώματα χρήσης του Nokia brand και  έχει εξαγοραστεί από τη Lenovo, ετοιμάζεται να ανακοινώσει κάποιες συσκευές στην έκθεση τεχνολογίας MWC στη Βαρκελώνη, ανάμεσά τους και τη νέα έκδοση του 3310.

Το καινούργιο Nokia 3310 θα είναι feature phone, όχι smartphone, ενώ προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τα γενικά χαρακτηριστικά του, με την τιμή του να υπολογίζεται πως δεν θα ξεπερνά τα 60 ευρώ.

Το αυθεντικό τηλέφωνο 3310, που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2000, πούλησε περισσότερα από 100 εκατ. τεμάχια σε όλο τον κόσμο, κάτι που το καθιστά ως ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα κινητών παγκοσμίως. Η νέα βελτιωμένη έκδοση έρχεται σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί μια μοντέρνα συσκευή, η οποία θα έχει τα χαρακτηριστικά της παλιάς, θα είναι σχεδόν άφθαρτη και θα έχει μεγάλης διάρκειας μπαταρία.

Πάντως, εκπρόσωπος της HMD Global αρνήθηκε να σχολιάσει τις «φήμες ή τις εικασίες». Οπότε υπομονή μέχρι το Mobile World Congress 2017, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου.