Έντονο φραστικό επεισόδιο προκάλεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου αποκαλώντας στη Βουλή «θρασίμι» τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό χωρίς ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης να αντιδράσει.

 

«Στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά φαίνεστε να μην ενδιαφέρεστε ποιος είναι ο μαγκίτης που οργάνωσε την ιστορία», κάρφωσε το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αμέσως μετά το επεισόδιο.

Το επεισόδιο ξεκίνησε επειδή ο υφυπουργός Ναυτιλίας επέκρινε το ΠΑΣΟΚ που διά του βουλευτή του Θόδωρου Παπαθεοδώρου ζήτησε την δίωξη του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη και ο υφυπουργός Ναυτιλίας εκτίμησε ότι η αντιπολίτευση θέλει να αλλάξει την ατζέντα επειδή η οικονομία πάει καλά.

«Δεν απάντησε σε καμιά από τις ερωτήσεις και είχε το θράσος να κάνει υποδείξεις

Θρασίμι! Ε θρασίμι! Άντε να πας στο βούρκο σου», είπε ο Β. Κεγκέρογλου με τον Σπ. Λυκούδη να λέει ότι έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε πως η κυβέρνηση με γενναιότητα εφαρμόζει το Σύνταγμα και έκανε μομφή προς την αντιπολίτευση πως δεν αναγνωρίζει την καλή πορεία της οικονομίας. Μάλιστα τόνισε το μείζον είναι να βρεθεί ποιος έφερε δυο τόνους ναρκωτικά με το Noor1.

Όσο αφορά το φάσμα ραδιοφωνικών συχνοτήτων δεσμεύτηκε πως θα υπάρχει σύντομα χάρτης συχνοτήτων.

Σε ερώτηση του βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. Ανδρέα Λοβέρδου περί αντισυνταγματικότητας της νέας ρύθμισης για τα τηλεοπτικό τοπίο λόγω μη σύμφωνης γνώμης του ΕΣΡ, ο Νίκος Παππάς τόνισε πως δεν υπάρχει τέτοια γνωμοδότηση από το ΕΣΡ, μας έστειλε μια εμπιστευτική επιστολή που μπορείτε να τη δείτε.

Η ρύθμιση αφορούσε το τύπο της ευκρίνειας του σήματος εκπομπής, αφού μέχρι το 2021 τα κανάλια θα έχουν τυπική και υψηλή ευκρίνεια.

Επίσης συμπλήρωσε πως ο αριθμός τεσσάρων αδειών γενικού περιεχομένου  επέτρεπε να υπάρχουν και θεματικές άδειες, που δυστυχώς τώρα περιορίζονται. Μάλιστα χαρακτήρισε «ανοησίες» τις θέσεις της ΝΔ και της ΔΗ.ΣΥ. για απεριόριστες άδειες λόγω της ψηφιακής πλατφόρμας.

 

Απάντηση επίκαιρων ερωτήσεων 1173/4-7-2017 και 1120/3-7-2017 από τον υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νικόλαο Παππά.

Posted by Νίκος Παππάς on Friday, July 7, 2017