Την ώρα που η Ελλάδα πανηγύριζε το χρυσό μετάλλιο της εθνικής νέων ανδρών στο μπάσκετ, ο 17χρονος Γιάννης Σγουρόπουλος στεφόταν πρωταθλητής Ευρώπης νέων στο πινγκ πονγκ, στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας.

Σε ένα συναρπαστικό τελικό νίκησε το Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα, φαβορί του αγωνίσματος με 4-3 σετ (11-9, 10-12, 11-8, 11-9, 7-11, 3-11, 12-10) και ύψωσε την γαλανόλευκη στον υψηλότερο ιστό! Με την τεχνική καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή, κράτησε την ψυχραιμία του όταν ο Ρουμάνος ισοφάρισε σε 3-3  και πήρε το 7ο σετ. Ετσι ολοκλήρωσε θριαμβευτικά ένα πρωτάθλημα, στο οποίο δεν υπέστη ούτε μία ήττα σε ομαδικό και απλό!

Το χρυσό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία για τη χώρα στις νεαρές ηλικίες (είχε πρωτιά και ο Παναγιώτης Γκιώνης το 1996 στο διπλό μικτό νέων) και μία από τις σπουδαιότερες γενικά! Το άθλημα πανηγύρισε ξανά μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια και το έκανε εμφατικά μ’ έναν καταπληκτικό Σγουρόπουλο, που θα απασχολεί το διεθνές στερέωμα για πολλά χρόνια ακόμα! Ήταν συνολικά το 7ο μετάλλιο για την Ελλάδα στον θεσμό.