Η δεύτερη μέρα επαφών του αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη περιελάμβανε το κρίσιμο τετ α τετ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και με Γερμανούς επιχειρηματίες. 

Ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) η συνάντηση στο Βερολίνο. που διήρκεσε 70 λεπτά και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Σόιμπλε, στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να γίνουν δηλώσεις από κάποια πλευρά.

Οι γερμανικές εφημερίδες αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ για το διήμερο Μητσοτάκη, αλλά ταυτόχρονα αναρωτιούνται αν είναι ο νέος Τσίπρας.

Παραθέτουν το πλούσιο βιογραφικό του, αλλά υπενθυμίζουν και το αμαρτωλό παρελθόν την περίοδο του 2010. Τότε που η Ν.Δ. αρνήθηκε να ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και μόνο μία βουλευτής τόλμησε να πάει κόντρα στην κομματική πειθαρχία και διαγράφηκε: η Ντόρα Μπακογιάννη, αδελφή του σημερινού ηγέτη.

Μάλιστα σήμερα τον συνοδεύει στο Βερολίνο -τι ειρωνεία!

Γιατί διάλεξε αυτή τη χρονική στιγμή ο Κυριάκος να δει τη Μέρκελ, που μπορεί να μην είναι και καγκελάριος τον Σεπτέμβριο;

Η κατάθεση μιας αξιόπιστης και αποφασιστικής πρότασης, που κινείται κοντά στα θέλω του Σόιμπλε είναι η απάντηση. Οι Γερμανοί θέλουν να δούμε και το προφίλ του «νέου αλλά και παλιού» πολιτικού τζακιού που εκπροσωπεί η οικογένεια Μητσοτάκη. Πρόθεσή τους είναι να πιέσουν και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: υπόγραψε άμεσα, διαφορετικά… έρχεται ο επόμενος.

Βέβαια όλο οι ηγεσίες αλλάζουνε και όλο τα ίδια και χειρότερα μένουν για τον απλό κόσμο, που περιμένει να τον σώσει το Τζόκερ, είτε το πολιτικό είτε των 16 εκατ. ευρώ.