Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στο ΣΕΦ, από το βήμα του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, έθεσε το ερώτημα τι θα κάναμε εμείς αν είμασταν στην κυβέρνηση

Άμεσες επενδύσεις, τόνωση εξαγωγών και οι τράπεζες να άρουν τα capital controls και η αναγκαία ρύθμιση του χρέους να κλείσει στο επόμενο τετράμηνο.

Να κλείσουν τα εθνικά θέματα και για το Μακεδονικόη καλύτερη λύση είναι σύνθετη ονομασία παντού, με αλλαγή του Συντάγματος των γειτόνων.

Η Ελλάδα να επικρατήσει με τη δύναμή μας , ο νους μας στον Ερντογάν και να λύσουμε επιτέλους το Κυπριακό. Για να αλλάξουμε τη χώρα να αλλάξουμε πρώτα εμείς. Αν κρύβεις τα λάθη, σκιάζεις τον ουρανό.

Ο ένας στα Ζάππεια, ο άλλος στο Σύνταγμα, έκαναν μαγκιές και πίστεψαν πως θα τους ψηφίσουν επειδή είναι αντιδεξιοί.

Η παγκοσμιοποίηση γίνεται ναρκοπέδιο αν δεν γνωρίζεις τα πλεονεκτήματα ως κράτος. Η συνωμοσία των λογικών παλεύει να ρίξει τα κάστρα της οπισθοδρόμησης.

Αξιολόγηση σε εκπαίδευση, μη κρστικά πανεπιστήμια, αλλαγή στην σχέση Κράτους- Εκκλησίας, οι στόχοι μας , πρόσθεσε.

Μια αριστερή κυβέρνηση που έχει υπουργό τον αρχηγό της δεξιάς ΚΥΠ. Οι προσπάθειες του Μακρόν και του Κόστα σε Γαλλία-Πορτογαλία να αποτελούν φάρο μας.

Τα συνέδρια δεν είναι μάχες χαρακωμάτων αλλά μια συμμαχία χωρίς επετηρίδα. Τολμώ και λέω , μπήκα για οκτώ χρόνια και κλείνω τα τέσσερα. Ας δεσμευτούμε για το στοίχημα της ανανέωσης.

Για να νικήσουμε δεν φτάνει το άθροισμα αλλά η προσέλκυση νέων δυνάμεων. Να είμαστε η πυξίδα σε μια έρημο, είμαστε ΚΙΝΗΜΑ όχι κόμμα.

Το επόμενο διάστημα θα κριθούμε, δεν έχουμε όμως απεριόριστο χρόνο, θέλουμε  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΑΛΛΑΓΉ και θα την πετύχουμε, κατέληξε.