Στο πλαίσιο του Star Wars Celebration 2017, το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Ορλάντο, στο πάνελ για το «Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi», η Lucasfilm και η Disney αποκάλυψαν την πρώτη αφίσα και το πρώτο teaser trailer, για την πολυαναμενόμενη ταινία τους.

Στο  πάνελ για το «Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi», όπου συμμετείχαν η πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, ο σκηνοθέτης του The Last Jedi, Rian Johnson και οι ηθοποιοί Daisy Ridley (Ray), John Boyega (Finn), Kelly Marie Tran (νέος χαρακτήρας) και Mark Hamill (Luke Skywalker), ο Rian Johnson αποκάλυψε το πρώτο teaser trailer, το οποίο είναι αρκετά θεαματικό και μας δίνει και μια μικρή γεύση για το τι θα ακολουθήσει. Δείτε το εδώ:

Αν και το μόνο επίσημο από την πλοκή της ταινίας είναι πως ξεκινάει ακριβώς εκεί που σταμάτησε το «Episode VII: The Force Awakens», από το trailer μπορούμε να υποθέσουμε κάποια πράγματα. Στην αρχή βλέπουμε την Ray να εκπαιδεύεται από τον Luke, με την φωνή του δεύτερου να ακούγεται: «Breathe… just breathe. Now reach out. What do you see?».

Όταν η Ray απαντάει «Light», βλέπουμε ένα δωμάτιο ελέγχου σε κάποια βάση ή πλοίο της Resistance, στο οποίο βρίσκεται η Leia και πίσω από τον χάρτη μάλλον ο Acκbar, ενώ όταν λέει «Darkness», βλέπουμε την καταστραμμένη μάσκα του Kylo Ren, ενώ παράλληλα ακούγεται η αναπνοή του Vader.

Στην συνεχεία ακούγεται να απαντάει «A balance» και το πλάνο γυρίζει πάνω σε κάποια παλιά βιβλία, τα οποία μοιάζει να βρίσκονται μέσα σε ένα δέντρο. Η ταινία είναι πιθανό να επικεντρωθεί στην ισορροπία στην δύναμη και σε αυτόν που θα τη φέρει, οπότε η προφητεία για τον «εκλεκτό» μάλλον θα παίξει και αυτή τον ρόλο της. Επίσης το σήμα πάνω στο βιβλίο που ακουμπάει η Ray, είναι αυτό της Jedi Order, στην «Old Republic».

Το trailer συνεχίζει με τον Luke να συμπληρώνει «It’s so much bigger», ενώ η Ray εκπαιδεύεται με το φωτόσπαθο. Αλλάζοντας σκηνικό, βλέπουμε έναν νέο πλανήτη, όπου σκάφη της Resistance ετοιμάζονται να εμπλακούν με τα νέα Walkers της First Order, ενώ βλέπουμε και το πρώτο πλάνο του Finn.

Η δράση συνεχίζεται μέσα σε κάποιο σκάφος, το οποίο δέχεται επίθεση, με τον Poe και τον BB-8 να τρέχουν προς το X-Wing του πρώτου, μόνο και μόνο για να το δουν να καταστρέφεται.

Η σκηνή αλλάζει πάλι στην Ray και μετά στο πρώτο πλάνο του Kylo, ο οποίος σημαδεύει κάτι με το φωτόσπαθό του.

Μετά βλέπουμε τον Luke και τον R2 να παρακολουθούν έναν ναό να καίγεται, πιθανόν από το όραμα της Ray, αν και δεν ξέρουμε αν βλέπουμε το παρελθόν ή το μέλλον.

Στην συνέχεια στρατιώτες της First Order μαζί με την Captain Phasma εισβάλουν κάπου, ενώ ένας στόλος της Resistance ετοιμάζεται για μάχη, με X-Wings, A-Wings και Tie Fighters να έχουν ήδη εμπλακεί.

Τέλος βλέπουμε τον Luke, μάλλον μέσα στο δέντρο όπου βρίσκονται και τα βιβλία, να λέει: «I only know one truth, it’s time for the Jedi to end», κάτι που μας οδηγεί ξανά στο συμπέρασμα πως πρέπει να βρεθεί ισορροπία στην δύναμη.

Και αν αυτό δεν μας έπειθε εντελώς πως προς τα εκεί τείνει η ταινία, δείτε παρακάτω την πρώτη επίσημη αφίσα, η οποία είναι στο ίδιο μοτίβο. Η Ray σηκώνει το φωτόσπαθό της, αλλά η λεπίδα χωρίζεται και σε μπλε και σε κόκκινο χρώμα.

Το πρώτο teaser από το «The Last Jedi» φαίνεται να δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά. Τους επόμενους μήνες θα γίνουν περισσότερα γνωστά για την ταινία, ενώ θα κυκλοφορήσει και το πρώτο trailer, που ίσως μας δώσει κάποιες απαντήσεις. Το σίγουρο είναι πως η Δύναμη ήταν μαζί μας, καθώς ο Rian Johnson ετοιμάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία.