Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για το νομοσχέδιο της Υγείας στη Βουλή έκανε σφοδρή επίθεση για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κατηγόρησε για απίστευτους ρυθμούς διαφθοράς και επιχειρείται μια απαραίτητη διόρθωση της αρχιτεκτονικής του συστήματος με έμφαση στην πρόληψη και την ενδεδειγμένη θεραπεία.

Να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη για έγκαιρη διάγνωση, την μείωση του χρόνου αναμονής και την αποφυγή υψηλούς κόστους σε αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, πρόσθεσε.

Επιθυμούμε να αναπτύξουμε τη δημόσια υγεία και όχι να υπηρετήσουμε τα ιδιωτικά συμφέροντα. Έχουμε την αντίληψη της καθολικότητας και δεν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μιλά για τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας ενώ το πάρτι του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis συνεχίζεται.

Έκανε αναφορά και στην αριστεία και το θέμα με τη σημαία στα σχολεία. Δεν μπορεί να πανηγυρίζεται για τα πανεπιστήμια των φωτοτυπιών. Δεν επιθυμούμε τον ανταγωνισμό στα 8 χρόνια γιατί για εμάς όλοι μπορούν να κρατούν την σημαία, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Έχουμε ήδη καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με κοινοτικά κονδύλια σε βάθος τετραετίας και στη συνέχεια από δικούς μας πόρους.

Ανακοίνωσε:

Ίδρυση του νοσοκομείου Καρπάθου για τη κάλυψη και των γύρω νησιών

Στελέχωση με 450 γιατρούς άμεσα για την ενίσχυση των εξωτερικών ιατρείων

Παράταση όλων των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών και ανάλογου προσωπικού που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου

Όλες οι εργασιακές σχέσεις στην υγεία οφείλουν να είναι σταθερές για λόγους δικαιοσύνης και εντιμότητας