Καθηλωτικός αγώνας στην Αγγλία με τη Λίβερπουλ να ρίχνει τεσσάρα (4-3) στη Σίτι και να της σπάει το πολύμηνο αήττητο σερί αγώνων.

Αυτό το θέαμα βλέπει κανείς όταν παίζουν οι ομάδες με την καλύτερη επίθεση στην premier. Ο Κλοπ δικαιώθηκε παίζοντας πολύ επιθετικά παρά το ρίσκο να εκτεθεί η ευάλωτη άμυνα που έχει η Λίβερπουλ απο τις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι έστειλαν απο νωρίς το μήνυμα στους πρωτοπόρους. Μόλις στο 6′ ο Τσάμπερλεν με διαγώνιο σουτ έξω απ΄την περιοχή πέτυχε το 1ο γκολ του αγώνα αλλά και το πρώτο προσωπικό τέρμα με τη Λίβερπουλ.

Οι κόκκινοι δεν πήραν το προβάδισμα στα αποδυτήρια διότι ο Σανέ με προσωπική ενέργεια και δύσκολο σουτ ισοφάρισε στο 40′.  Στην επανάληψη η πίεση της Λίβερπουλ πάνω απ΄τη σέντρα έφερε κρίσιμα κλεψίματα που έφεραν τα γκολ της νίκης. Στο 59′ ο Φιρμίνο νίκησε στη δύναμη το Στόουνς και με σκάψιμο έγραψε το 2-1. Στο 61′ ο Σαλάχ έκλεψε απ΄τον Οταμέντι και έστρωσε στο Μανέ που εν στάσει έριξε «πύραυλο» στον Έντερσον για το 3-1.

Στο 68′ ήρθε η αποθέωση. Ο Έντερσον έδιωξε άστοχα και έστειλε τη μπάλα πάνω στο Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος δε δίστασε να τον κρεμάσει απ΄τα 35′ μέτρα για το 4-1. Η Σίτι διασκέδασε τις εντυπώσεις αφού κατ΄φερε στο τέλος να μειώσει. Πρώτα με το Μπερνάρντο Σίλβα με πλάσε στο 84′ και στο 91′ με προβολή του Γκουντογκάν. Η Σίτι με 4 τελικές στην εστία πέτυχε 3 γκολ.

 

Η Λίβερπουλ που αγωνίστηκε χωρίς το Φαν Ντάικ λόγω τραβήγματος, απέδειξε πως δεν της λείπει ο Κουτίνιο (σκόραραν όλοι της οι επιθετικοί). Της λείπει πολύ όμως μια καλή άμυνα που δεν θα ακυρώνει ότι πετυχαίνει στην επίθεση. Χρειάστηκαν 23 αγωνιστικές για να χάσει αγώνα ο Γκουαρντιόλα. Η Σίτι απέχει 12  βαθμούς από τη Γιουνάιτεντ και 15 από Λίβερπουλ και Τσέλσι.  ομάδες που βρίσκονται στη 2η θέση.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε εύκολα 3-0 τη Στόουκ.  Η Άρσεναλ χθες ηττήθηκε με ανατροπή απο τη Μπόρνμουθ και η ελπίδες της για 4άδα λιγοστεύουν δραματικά (στο -8). Η Τότεναμ διέλυσε με 4-0 την Έβερτον ενώ η Τσέλσι απέτυχε να νικήσει τη Λέστερ στο Λονδίνο (0-0).

Βαθμολογία:

  1. ΜΑΝ. ΣΙΤΙ 62
  2. ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ. 50
  3. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 47
  4. ΤΣΕΛΣΙ 47
  5. ΤΟΤΕΝΑΜ 44
  6. ΑΡΣΕΝΑΛ 39