Μετά από 11 χρόνια και 5 ήττες, η Μπαρτσελόνα νίκησε μέσα στο Σαν Σεμπαστιάν τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και τίποτα δε τη σταματά απ΄το να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Υπό καταρρακτώδη βροχή οι Καταλανοί κατάφεραν να παραμείνουν «στεγνοί», να διατηρήσουν το αήττητο αλλά και το +9 απ΄την Ατλέτικο. Έχουν περάσει τώρα απο όλες σχεδόν τις δύσκολες έδρες.

Όπως κάθε χρόνο το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Βάσκους που προηγήθηκαν 2-0. Στο 11′ με σκαστή κεφαλιά του Γουίλιαν Χοσέ και στο 34′ με σούτ του Χουάνμι και σπόντα πάνι στο Σέρχι Ρομπέρτο. Η Μπάρτσα μείωσε με προβολή του Παουλίνιο στο 39. Ισοφάρισε με μαγικό δεξί πλασέ του Σουάρες στο 50′.

Εκεί που έδειχνε να μην έχει δυνάμεις για τη νίκη, ο τερματοφύλακας Ρούλι με τραγικό βολέ, έκανε δώρο τη μπάλα που ήρθε αμέσως στο Σουάρεζ. Εκείνος δεν έχασε το τετ-α-τετ για το 2-3 στο 71′. Το κερασάκι έβαλε ο Μέσι με πανέμορφο απευθείας φάουλ στο 85′.

 

Η Ατλέτικο νίκησε την Ειμπάρ 0-1 με γκολ του Γκαμέιρο και η Βαλένθια 1-2 τη Λα Κορούνια. Η Ρεάλ γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα στην ιστορία της από τη Βιγιαρεάλ με κρέμασμα του Φορνάλς σε αντεπίθεση στο 87′. Είχαν προηγηθεί 2 δοκάρια του Κριστιάνο και μεγάλες επεμβάσεις του Σέρχιο Ασένχο. Η Βασίλισσα 4η στο -19 απ΄την κορυφή με αγώνα λιγότερο.

 

Βαθμολογία:

  1. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 51
  2. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔ. 42
  3. ΒΑΛΕΝΘΙΑ 40
  4. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 32
  5. ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 31
  6. ΣΕΒΙΓΙΑ 29