Ομολογώ ότι δεν την πιστεύω την ιστορία της Novartis.
50 εκατομμύρια ευρώ μίζες σε τόσο κόσμο; Δηλαδή τι; Ψιλικατζήδες; Αποκλείεται!

H επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει το φάκελο Novartis δημιουργεί πολεμικό κλίμα και ο Αλέξης Τσίπρας θέτει διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της «άφθαρτης» Αριστεράς και της «διεφθαρμένης Δεξιάς.

Όμως ποιο είναι το ρεζουμέ της όλης υπόθεσης από τους εμπλεκομένους; Την απάντηση την δίνουμε μέσα από απόψεις αναγνωστών και σας στις παραθέτουμε

Στα 50 εκατ. οι μίζες, στα 23 δισ. η ζημιά του Δημοσίου (τα φανερά) , για τα έτη 2000-2015. Ο Ευάγγελος από τον Σκάι, θα επιτεθεί εναντίον των μαρτύρων που έχουν μπει στο πρόγραμμα προστασίας από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές φοβούμενοι για τη ζωή τους, χαρακτηρίζοντας τους κουκουλοφόρους.Ο Βενιζέλος όπως και οι υπόλοιποι, που δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτε για την κατασπατάληση χρήματος , σήμερα ένιωσαν ότι κινδυνεύει η Ελλάς .

Αυτοί κινδυνεύουν και το δείχνουν.

Ότι ο σχετικός νόμος για τους προστατευόμενους μάρτυρες ψηφίστηκε από την ίδια την κυβέρνηση Σαμαρά τους διαφεύγει. Ο Σαλμας τους απειλεί, ότι αν τους βρει τους μάρτυρες θα τους κάνει ντα. Οπως έκαναν κι εμάς στα χρόνια της κρίσης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι όλοι αυτοί οι τύποι περιφέρονται όρθιοι στη χώρα.

Στη διαπίστωση ότι η Novartis είχε τζίρο 300-400 εκατ ενώ δραστηριοποιείται στη χώρα απ το 1996, υπάρχει η εξής απάντηση: Η αpple κατηγορείται τακτικά για “ντρίμπλες” των κατά τόπου νομοθεσιών ώστε να φοροδιαφεύγει με τρόπους ευφυείς, αλλά όχι απαραιτήτως και νομικά διαφανείς.

Εξυπακούεται ότι όλες οι συνεννοήσεις, οι διαπραγματεύσεις κ.λπ. ανάμεσα στην Apple και το νομικό γραφείο Appleby σχετικά με την μετοικεσία της αμερικανικής εταιρείας σε ένα νησί, κοντά στη βόρεια ακτή της Γαλλίας στο οποίο ο φόρος των ξένων επιχειρήσεων είναι μηδενικός, ήταν αυστηρά εμπιστευτικές και απόρρητες.

Υ.Γ Το τραγελαφικό : Να αρθεί η ανωνυμία των ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ μαρτύρων ζήτησε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ευ. Βενιζέλος. Αυτά ούτε σε αστυνομικές παρωδίες τύπου Τρελές Σφαίρες δε λέγονται…

 

ΥΓ1: Πάντως μην απορείτε. Στη χώρα που ο κατατρεγμένος από το καθεστώς Βαγγέλης δηλώνει ότι τον πνίγει το δίκιο , είναι φυσιολογικό να δηλώνουν το ίδιο και τα συντρόφια του