H επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει το φάκελο Novartis δημιουργεί πολεμικό κλίμα και ο Αλέξης Τσίπρας θέτει διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της «άφθαρτης» Αριστεράς και της «διεφθαρμένης Δεξιάς.

Σήμερα στις 11 το πρωί στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου και του προεδρείου της ΚΟ, θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θα ζητήσει προσεκτικά βήματα σε μια υπόθεση που θυμίζει έντονα το «βρώμικο ’89».

Καρφιά προς τον Αντώνη Σαμαρά 

Η αναφορά του πρωθυπουργού πως «δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου χρήματος, της μίζας και της διαφθοράς» είχε αποδέκτη τον πατριώτη Αντώνη.  Μάλιστα το προχώρησε επισημαίνοντας ότι «είναι εγκληματικά υποκριτικό, πολιτικοί άνδρες, από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής».

Με τις πληροφορίες, να επιμένουν ότι επικρατέστερο σενάριο είναι να προκριθεί η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής δεν είναι λίγοι αυτοί που στο βάθος του τούνελ, βλέπουν εκλογές.

Το σήκωσε το γάντι ο Αντώνης Σαμαράς

Με μια επιθετική δήλωση ο πρώην αρχηγός και πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς τραβάει το σχοινί και κατέθεσε μήνυση κατά πάντων.

Πιο συγκεκριμένα:
«Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Είναι η πιο αδίστακτη και πιο γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και κατά του- πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί νέας Δημοκρατίας που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ- Παπαγγελοπούλου και των συνεργών τους εντός και εκτός του δικαστικού σώματος.
Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου, τώρα θα καταλάβουν και εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

Βενιζέλος: «Οχετός συκοφαντιών – Αυτή τη φορά τα «πάμπερς» είναι… βρεγμένα»

«Οι καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων δόθηκαν τις τελευταίες 45 μέρες, ενώ αυτή η ιστορία σερνόταν από τα κυβερνητικά στελέχη τα τελευταία δυο χρόνια», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Κατά την εκτίμηση μου από την ανάγνωση των καταθέσεων πρόκειται για μία εξευτελιστική κατάσταση για την δικαιοσύνη και την Βουλή. Ανθρωποι χωρίς καμία τεκμηρίωση, αναφέροντας πρόδηλα στοιχεία, ότι δηλαδή έγινε μία συνάντηση του πρωθυπουργού με το κ. Φρουζή ή ότι ο πρωθυπουργός συσκέφτηκε με διάφορους εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών, με διάφορα θέματα, ότι έπαιρνε λεφτά, τέτοιου είδους λεφτά, όλα μαύρα, όλα σε φυσική μορφή, ή μέσω εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες» δήλωσε αρχικά στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και συμπλήρωσε εν συνεχεία «Κανείς από τους μάρτυρες δεν  λέει ότι εγώ έδωσα ή ότι εγώ πήγα, λένε ότι είναι σε θέση να ξέρουν και όλα τα λεφτά τα πήγαινε ο κ. Φρουζής. Πρόκειται για μία προσβολή της λογικής μία προσβολή της αλήθειας για μία παράσταση που μας γυρίζει πίσω στο 1989, και συνιστά μία βάναυση υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

«Υπάρχουν αναφορές δυσώδεις εναντίων πρωθυπουργών, υπουργών δημοσίων λειτουργών, καθηγητών και δημοσιογράφων. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Υπάρχει η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών, της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Για να το πω πολύ απλά επειδή έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία του 1989. Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία pampers, μόνο που αυτή τη φορά τα pampers είναι και βρεγμένα. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα, για τον απόλυτο εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας. Το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να άρει την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων, ώστε η εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως και να αποδειχτεί ότι όσα λένε είναι αναπόδεικτα.
Αν μπορούν να αποδεικτούν κάποια πράγματα για κάποιους ας γίνει, αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού».

Η πολιτική όξυνση σε καιρό διαπραγμάτευσης εθνικού θέματος και μεσούσης της τέταρτης αξιολόγησης, δείχνει πως η χώρα ακροβατεί επικίνδυνα.