Η επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης Χάιδω Κουκούλη- Χρυσανθάκη που έχει δώσει τη ζωή της στη διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται στον αγώνα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για τη διατήρηση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου στη θέση τους.

Σε επιστολή που έστειλε στο ΣΕΑ αναφέρει «ως επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων με ζωντανές τις μνήμες των χαμένων και κερδισμένων αγώνων που έχω βιώσει για την εντόπιση, τη  διάσωση και την ανάδειξη των μνημείων της πατρίδας μας, θέλω να σας συγχαρώ για τη δυναμική στράτευση στην προσπάθεια για τη διάσωση του ιστορικού προσώπου της Θεσσαλονίκης. Αποστέλλω και τις ευχές μου για την επιτυχία που αναμένουμε!

Διατηρώντας την αισιοδοξία της γενιάς των Ελλήνων αρχαιολόγων που είχε τη χαρά να βιώσει τη θέσπιση της  προτεραιότητας που το Ελληνικό Σύνταγμα  επέβαλε  στην προστασία των μνημείων του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, πιστεύω πως τη διάσωση της γνησιότητας του ιστορικού της προσώπου η Θεσσαλονίκη θα την κερδίσει τελικά: Η κατάτμηση  και η επιλεκτική αποκατάσταση  μνημείων, των οποίων είχε δρομολογηθεί και είχε αρχίσει να εφαρμόζεται η  in situ  διατήρηση – σύμφωνα  με εγκεκριμένη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μελέτη – δεν στηρίζονται ούτε από το Ελληνικό Σύνταγμα, ούτε από τον ισχύοντα Αρχαιολογικό Νόμο, ούτε από την Ευρωπαϊκή  και τη Διεθνή Νομοθεσία.

Και δεν έχω πάψει  να σκέφτομαι  την ποιότητα και το μέγεθος του ιστορικού τοπίου  που θα προέκυπτε στην καρδιά της σύγχρονης Θεσσαλονίκης από την KAΤΑΡΓΗΣΗ  του Σταθμού της Οδού Βενιζέλου και την επέκτασή της ανασκαφής στα οικοδομικά τετράγωνα της βόρειας παρειάς της οδού. Λένε πως ποτέ δεν είναι αργά για τη διόρθωση ενός λάθους, υπάρχει κι εκείνη η ρήση για την ιστορία πως  δεν ξαναγράφεται…»